RETRO RÁDIÓ

Kiderült, Orbán Viktort tartják a legalkalmasabbnak a miniszterelnöki pozícióra





A magyarok többsége (49 százalék) Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.02.20.
Módosítva: 2023.02.20.
politika

Kevesebb, mint harmadannyian (13 százalék) tartanák a legjobb választásnak Dobrev Klárát, s ennél is jóval kisebb arányban Toroczkai Lászlót (7 százalék) vagy Donáth Annát (6 százalék). A baloldali szavazók negyede nem talál alkalmas jelöltet.

Az elmúlt hetekben az ellenzék több vezetője, Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a jelenlegi politikai választékból kit tartanak a magyarok a legalkalmasabbnak Magyarország miniszterelnökének.

Forrás: Nézőpont

A magyar választók fele (49 százalék) továbbra is Orbán Viktort tartja legalkalmasabbnak a miniszterelnöki feladatra. A kormányfő a jelölti versenyben utcahosszal vezet, hiszen a képzeletbeli dobogó második fokára Dobrev Klára került, aki a választók mindössze 13 százalékának a bizalmát tudta megnyerni. Harmadik helyen Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke került, őt a választók 7 százaléka tartja a legalkalmasabbnak a feladatra. Vele szinte holtversenyben van Donáth Anna a 6 százalékos eredményével.

A tavaly április óta fennálló ellenzékváltó hangulat újabb bizonyítéka, hogy közel annyian gondolják úgy, hogy egyik sem a legalkalmasabb jelölt (11 százalék), mint amennyien Dobrevet választották, s a tanácstalanok aránya annál is nagyobb, mint amennyien Donáthra adnák a voksukat.

Még lesújtóbb eredmény a baloldal számára, hogy a baloldali szavazók több mint egynegyede (27 százalék) nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlat közül. Kifejezetten rossz eredmény a visszatérő Donáth Anna számára, hogy tíz baloldali szavazóból mindössze egyet (12 százalék) tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát (37 százalék). Mindezek alátámasztják, hogy a baloldali jelöltek egyelőre elsősorban nem Orbán Viktor, hanem egymás kihívói – írja a Nézőpont.





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás