Nagyon jó hír érkezett a családoknak! Újabb segítséget nyújt a kormány az anyukáknak – Videó!

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a közösségi oldalán jelentette be a hírt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.28.
Módosítva: 2022.12.28.
családtámogatás

Nagyszerű hírt jelentett be Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a Facebookon. Újabb elemmel bővül a családi adórendszer. Januártól nem kell személyi jövedelemadót fizetni azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak.

A kormány úgy döntött, hogy tovább bővíti a családi adórendszert, és nem kell személyi jövedelemadót fizetni azoknak a 30 év alatti nőknek, akik gyermeket vállalnak. Januártól tehát jön a 30 év alatti anyák szja-mentessége

– fogalmazott Hornung Ágnes. 

Megjegyezte:

Számításaink szerint az adómentesség lehetőségével több tízezer jövedelemmel rendelkező fiatal édesanya tud majd élni. Ők természetesen nemcsak az új szja-mentességre, hanem minden más további családtámogatásra is jogosultak, például családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a gyedre is. Ahogyan a családi adókedvezményt, ezt az adókedvezményt is saját és örökbe fogadott gyermekek után is tudják érvényesíteni.

A politikus azon túl, hogy elmondta, új intézkedéssel bővülnek a családtámogatások, kiemelte: a cél kettős. Amellett, hogy a gyermekvállalást ösztönözzék, azt is szeretnék, hogy több pénz maradjon a gyermekes családoknál.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás