Ezeket az elismeréseket kapta idén Budapest



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.31.
Budapest

2022-ben számos nemzetközi elismerést kapott Budapest, amire méltán lehetünk büszkék. Történelmi épületei és új modern építészeti csodáival, hidjaival nem csak a turistákat kápráztatja el.

Madártávlatból is gyönyörű a főváros Fotó: Sandor Bankuti

A legújabb elismerés a World of Statistics rangsora a 10 leggyönyörűbb városról szépségük szerint, ahol Budapest Bécset és Milánót is megelőzve a hetedik helyre került. 

Budapest összképét épületei és rangos rendezvényei teszik teljessé. 

 Advent Bazilika

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár rekord szavazattal idén immár harmadszor lett Európa legjobb karácsonyi vására. Az European Best Destination utazási portál online szavazásán 21 európai nagyváros, mint például Bécs vagy Prága indult.

Idén is gyönyörű és népszerű az Advent Bazilika Fotó: Metropol/BS

Magyar Zene Háza

Európa egyik legtöbbet díjazott épülete novemberben zsebelt be egy újabb nemzetközi díjat. Az Architecture Master Prize díjra 65 országból érkeztek jelölések. A szakmai zsűri egyebek mellett az épület és a természet harmóniáját emelte ki.

Fotó: Metropol/BS

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

2022-ben kilencedik alkalommal lett Kelet-Európa legjobb repülőtere. A World Airport Awards a légiközlekedési iparág legrangosabb elismerése, amit az utasok szavazatai alapján hirdetnek ki.

Liszt Ferenc repülőtér
Liszt Ferenc Repülőtér Kelet-Európa legjobb reptere Fotó: Balaton József

Etele Pláza

A nemzetközi HOF Awards díjátadón elnyerte a legjobb kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztésnek járó elismerést. A győztest a régió ingatlanpiaci vezetőiből álló zsűri, valamint a CIJ nemzetközi szakmai lap olvasóinak szavazatai alapján választották ki.

A nemzetközi ingatlanpiaci szakma már több alkalommal is elismerte az Etele Plazát, azonban a legjobbak között versenyezni és nyerni egy rendkívüli pillanat. Igazán megtisztelő, hogy nekünk ítélték ezt a nagy presztízsű díjat" - mondta Balástyai Márk, az Etele Plaza projektigazgatója.

Az Etele Plázát tavaly szeptemberben adták át Fotó: Jászai Csaba

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás