RETRO RÁDIÓ

Garázdaságért ítélték el a Budavári Önkormányzat alpolgármesterét





Csobánczy Gábort garázdaság miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. Az alpolgármesternek 150 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.04.
I. kerület balhés politikus

Garázdaság miatt ítélte 150 ezer forintos pénzbüntetésre a bíróság Csobánczy Gábort, az I. kerület DK-s alpolgármesterét – értesült a Magyar Nemzet. A lap kérdésére a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint egy vádlott 2019 januárjában – közúti közlekedési helyzet miatt – szóváltásba keveredett egy külföldi férfival, akivel kiabáltak és szidalmazták egymást, majd a vádlott meglökte a másik férfit, aki ennek hatására a földre esett. A vádirat alapján a bíróság a vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, az azóta jogerős büntetővégzésében. A gyurcsányista politikussal kapcsolatban ugyanakkor korábban is felmerültek máig nem tisztázott kérdések. Csobánczy Gábornak a vagyonnyilatkozata szerint például semmije nincs, pár hónapja mégis kiderült, hogy a hozzá köthető cégek több száz milliós vagyonnal rendelkeztek.

Csobánczy Gábort a verekedésért 150 ezer forintos pénzbírságra ítélték Fotó: Budavár.hu

Semmije sincs, mégis százmilliós cégekről rendelkezik

Noha Csobánczyt először érte utol az igazságszolgáltatás, a DK-s politikus „titkos életéről” a Magyar Nemzet korábban már lerántotta a leplet. A vagyonnyilatkozata szerint ugyanis ő az egyik legszegényebb képviselő a Budavári Önkormányzatnál, mindössze egy 36,5 millió forintos tartozást tüntetett fel a bevallásában. A lap kiderítette, hogy Csobánczy Gábor érdekeltségébe több olyan cég is tartozik, amelyekben több mint 200 milliós vagyon összpontosult. Végignézve a DK-s alpolgármester céges érdekeltségeit, rengeteg végrehajtást lehet találni. Számos cége sok száz milliós tartozásokat halmozott fel, és egyes esetekben nehéz visszakövetni, hogy végül sikerült-e ezt rendezni. Többek között akár erre is szolgálhat a cégekben elrejtett vagyon, az pedig már csak hab a tortán, hogy Csobánczy 2016 márciusa és 2020 májusa között egy magyar származású szcientológus házaspár mellé társult be egy adóelkerülést is segítő dubaji cégbe, amely alkalmas tranzakciók és vagyonelemek elrejtésére is.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás