RETRO RÁDIÓ

Gyurcsányék árnyékminisztere a rezsicsökkentést támadja

Barkóczi Balázs hazugságnak nevezte a rezsicsökkentést, és valótlanságokat terjesztett a koronavírus-járvány idején.Megosztás
Szerző: metropol
2022.10.09. 11:07
árnyékkormány

Hazugságnak nevezte a rezsicsökkentést, és valótlanságokat terjesztett a koronavírus-járvány idején az orosz vakcinákról Gyurcsány Ferenc feleségének oktatási és kulturális árnyékminisztere. A Ripost cikksorozatának második részéből az is kiderül, hogy Barkóczi Balázs a határon túli magyarok ellen hergelte a közvéleményt, amikor szégyennek nevezte, hogy a pandémia idején a kormány 36 milliárd forinttal támogatta a külhoni nemzettársainkat.

Barkóczi Balázs és Dobrev Klára Forrás: Facebook

A 2009-ben még MSZP-s önkormányzati képviselőként jogerősen garázdaság miatt elítélt Barkóczi Balázs már a Demokratikus Koalíció szóvivőjeként és parlamenti képviselőjeként támadta a rezsicsökkentést. Gyurcsány Ferenc feleségének oktatási és kulturális árnyékminisztere a nyár közepén az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt fejtegette, hogy „a rezsicsökkentés már akkor is egy hazugság volt, legalábbis abban a formájában, ahogy ez Magyarországon megvalósult, amikor a kormány bevezette.”

Szerinte ugyan 2011-ben nagyon magas volt a gáz világpiaci ára, amit a kormány egy jogszabállyal korlátozott, amivel egyrészt magának szerzett népszerűséget, másrészt a veszteséges szolgáltatókat fillérekért felvásárolta. Barkóczi arra is hivatkozott, hogy 2013-tól a gáz szabadpiaci ára csökkenni kezdett, sőt 2016-ban már alacsonyabb volt, mint a rezsicsökkentett ár. – És most is egy hazugság, amikor kivezeti, és elhiteti a magyarokkal, hogy csak hétszeres áron juthatnak hozzá – hangoztatta Gyurcsányék árnyékminisztere. A műsorvezető közbevetésére, hogy az emberek a rezsicsökkentést úgy élték meg, hogy segítettek nekik, Barkóczi Balázs úgy reagált: „Hát, na jó, csak mellette kormányozni is kellene. Tehát (…) És ilyen segítség semmit nem ér, és semmit nem számít.

A rezsicsökkentés tagadása nem az első valósághamisítási kísérlete volt az árnyékminiszternek. A koronavírus-járvány idején, 2020 december végén azt követelte a DK nevében, hogy a kormány „ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával”, hanem oltson az Európai Unió által engedélyezett, biztonságos német–amerikai vakcinával. Barkóczi Balázs arra hivatkozott, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: hatezer ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.

Barkóczi Balázs a járvány alatt a vakcinákat és a határon túli magyarokat is támadta

A Gyurcsány-párti politikus azzal uszított az orosz oltóanyag ellen, hogy szerinte nem vizsgálták be, és nem rendelkezik uniós engedéllyel, továbbá „az orosz emberek és a tudósok is széles körben elutasították.”

A valóság ezzel szemben az volt, hogy a magyar hatóságok aprólékos, mindenre kiterjedő és szakszerű vizsgálatoknak vetették alá az orosz vakcinát, mint ahogy később a kínai oltóanyagot is, és csak ezek után adhatták be az embereknek.

Barkóczi Balázs a rezsicsökkentést és a külhoni magyarokat támadta Forrás: Facebook

Szintén a világjárvány idején, 2020 májusában Facebook-videójában támadta a kormányt a DK szóvivője, amiért 36 milliárd forinttal támogatta a határon túli magyarokat.

Barkóczi szerint az Orbán-kormány a legnagyobb bajban szúrta hátba a magyarokat, mert „36 ezer millió forintot küld külföldre. (…) Egész életünkben keményen dolgozunk és adózunk, fizetjük Európa egyik legtöbb és legmagasabb adóit, majd, amikor bajba kerülünk, akkor a befizetett adónkból nem nekünk segítenek, hanem elküldik a határon túlra. Ilyen hitvány, gerinctelen és nemzetietlen galádságot még Orbán Viktortól és a Fidesztől is ritkán látunk. Orbán most annyi pénzt küld a határon túlra, amennyiből a 300 ezer munkanélküli fejenként 120 ezer forintot kaphatna, ilyen sok pénzről beszélünk. Ez pedig egyértelműen szégyen” – fogalmazott Barkóczi.

A határon túli magyarok elleni gyűlöletkeltés egyébként jól ismert a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által vezetett demagóg kampányából.

Emlékezetes, hogy a csaknem 18 évvel ezelőtt december 5-én rendezett népszavazás előtt olyan hazugságokkal riogatták a választókat, hogy a határon túli magyaroknak nyújtandó állampolgárság minden családnak havi 20 ezer forintjába kerülne, sokan elveszítenék a munkahelyüket, mások helyett fizetnénk adót.

Ezeket olvastad már?
Dömötör Csaba: Tényleg érdemes lenne erre a társaságra bízni az országot?

Dömötör Csaba: Tényleg érdemes lenne erre a társaságra bízni az országot?

Gála: Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Gála: Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Minden második magyar a kormánypártokat támogatja

Minden második magyar a kormánypártokat támogatja

Hollik István: Gyurcsány kiadta az ukázt, hogy a dollárbaloldal nem szavazhatja meg a békepárti határozatot

Hollik István: Gyurcsány kiadta az ukázt, hogy a dollárbaloldal nem szavazhatja meg a békepárti határozatot

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás