RETRO RÁDIÓ

Sportfejlesztéssel erősít Tura





Tura városa az elmúlt években látványos fejlődésen ment – és megy keresztül, köszönhetően Szendrei Ferenc polgármester és a Képviselő-testület dinamikus, menedzsment szemléletű tevékenységének.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.15.
fejlődés

A város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése mellett játszóterek épültek és 2020 januárjában elkészült az évtizedek óta áhított sportcsarnok is.

A város sportfejlesztési koncepciójában mindemellett kiemelt helyet foglal el a nagy múltra visszatekintő, utánpótlás és felnőtt korosztályú labdarúgást működtető Tura Városi Sportklub körülményeinek fejlesztése is, amelynek anyagi hátteret sikeresen megteremtette a regnáló testület.

A jelenlegi sporttelep, amely lakóövezetben, a közelmúltban felújított kastély szomszédságában található, sajnos nem felelt meg a jelenkor igényeinek és elvárásainak. Nincs megfelelő nagyságú parkoló és a jól felszerelt, modern kiszolgáló helység is hiányzik a kulturált sport edzésekhez és egyéb eseményekhez.

Másfél évvel ezelőtt elkészült egy minden érintett számára előnyös koncepció. A városnak lehetősége nyílt egy korszerű, minden igényt kielégítő sporttelep építésére, a jelenleginél lényegesen kedvezőbb helyszínen.

A források egy részét a jelenlegi sportpálya értékesítéséből fedezi Tura városa. A szükséges eljárások lefolytatását követően 2022 januárjában a nyilvános pályázat lezárása után létrejött az adás-vétel, amely megfelelő alapot képez a Sportfejlesztési koncepció ezen részének megvalósításához.

Jelenleg az új sporttelep kialakítása zajlik, néhány érintett telektest kisajátítása van még hátra az építési munkák megkezdése előtt. Az átmeneti időszakban a jelenlegi pályát zavartalanul használhatják a sportolók.- mondta el Szendrei Ferenc polgármester és hozzá tette, az új tulajdonos csak az új létesítmény elkészültét követően kerülhet birtokba a régi sportpályán. Mindezt szerződésben is rögzítette a Turai kastályt üzemeltető vállalat és az Önkormányzat.

Fotó: turaisportcsarnok.hu

A Vácszentlászlói útra tervezett új sporttelep várhatóan 2024 decemberében készül el.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az új helyszín a megnövekedett térnek köszönhetően a focin kívül egyéb más sportolási lehetőség kialakítását is biztosíthatja.

A képviselő-testület egybehangzó álláspontja szerint az új helyszínen épített modern sporttelep nemcsak a kastély vendégeinek és a szomszédos lakosoknak hoz megnyugvást, hanem megfelelő körülményeket biztosít a Tura Városi Sportklub focistáinak a felkészüléshez és versenyzéshez, a szülőknek, szurkolóknak pedig a szabadidő eltöltéshez.„





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás