Megszakad a szív, ezt mondta az orvos II. Erzsébet haláláról

Elhunyt csütörtökön II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója, akinek halálhíre megrendítette a világot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.09.
gyász

96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő. A világon a második leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodó a Londontól 800 kilométerre lévő, skóciai Balmoral kastélyában hunyta le örökre szemeit családja körében.

Dr. Deb Cohen-Jones orvos úgy fogalmazott, a királynő utolsó találkozóján mutatott törékeny megjelenése annak a jele volt, hogy napokon belül meg fog halni. Az orvos arra a fényképre utalt, ami a skóciai Balmoral-kastélyban készült, miközben Erzsébet királynő az új brit miniszterelnököt, Liz Trusst fogadta. Meggyőződése, hogy az uralkodónő kezei árulkodtak a leginkább romló egészségi állapotáról – írja a Ripost.

II. Erzsébet királynő és Liz Truss Fotó: Getty Images

Úgy nézett ki a kézfeje, mintha perifériás érbetegségre utaló jelek lettek volna rajta. Ez egy vérkeringési rendellenesség, amely a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, elzáródását vagy görcsösségét okozza” – nyilatkozta dr. Deb Cohen-Jones a Daily Mailnak.

Hozzátette: „Ez általában szívelégtelenséghez vezet. Ha a perifériás keringés ennyire rossz, a szervek nem kapnak megfelelő vérellátást. Ez többszervi elégtelenség jele lehet”.

Ennek a jól ismert tünetei közé tartozik az időszakos fájdalom, ami görcs vagy izomfáradtság formájában jelentkezhet, az érintett testrész hideggé válik, elzsibbad és tűszúrás érzését kelti. A néhai királynő keze „foltos” volt, ami akkor fordul elő, ha a szív már nem képes hatékonyan pumpálni a vért. A vérnyomása lecsökkenhetett, és a véráramlás lelassulhatott az egész testében.

Az enyhén görnyedt megjelenés a korának és több mint valószínű, hogy a csontritkulásnak tudható be” – elemezte tovább dr. Deb a királynő állapotát.

Dr. Deb sajnos megerősítette, hogy II. Erzsébet királynőnek fájdalmai lehettek a halála előtti időszakban. Ez pedig csak azt bizonyítja, hogy hihetetlen erővel bírt az uralkodónő, hiszen semmit sem mutatott ebből a nyilvánosságnak.

Fotó: Getty Images

A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Károly trónra lépése azt is jelenti, hogy az új király idősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg a trónörökös.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára.

Ő volt a negyvenedik angol-brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster-apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás