Palkovics László: növelnünk kell az ország energiaszuverenitását

Növelnünk kell Magyarország energiaszuverenitását, kordában kell tartani az egyre emelkedő energiaárak hatását és meg kell védeni a rezsicsökkentést - sorolta Palkovics László miniszter az ország energiabiztonságával kapcsolatos teendőket tárcájának az államalapítás tiszteletére rendezett ünnepségén hétfőn a Pesti Vigadóban.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.22.
gazdaság

A technológiai és ipari miniszter úgy folytatta: gondoskodni kell a növekvő energiaigények kielégítéséről, energetikai rendszerünk korszerűsítésével hozzá kell járulnunk a gazdaság, az ipar fejlődéséhez. Hozzátette: továbbra is szem előtt kell tartani a zöldítési és klímasemlegességi célokat.

Számos hasznos eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy választ lehessen adni ezekre a kihívásokra - mondta, ezek közé sorolva a hazai energiatermelést és annak növelését. Az energiaveszélyhelyzet rendkívüli kormányzati intézkedéseket követelt a biztonságos ellátás érdekében, a kormány azonban az átlagfogyasztás mértékéig továbbra is biztosítja a magyar családok számára a rezsicsökkentést - szögezte le.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás