RETRO RÁDIÓ

A DK-s polgármester családtagjai használták az önkormányzati taxikártyát





Felesége és lánya is többször használták az önkormányzati taxikártyát Nemes Lászlónál. Pesterzsébet Gyurcsány-párti alpolgármestere neve alatt és az adófizetők számlájára azonban nemcsak ők, hanem a kerület egyik külsős informatikusa, adatkezelője és ismeretlen nők is utazhattak az Adatradar cikke szerint.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.19.
XX. kerület csalás

A poliszkocsit használhatom saját célra, de csuhajja!” – éneklik az itthon is népszerű székely humorista-mulatós Open Stage Pesta úr című számában a kapornyási polgármesterről. Ami a dalban csupán vicc, Budapest XX. kerületében – némi túlzással, persze – gyakorlatnak tűnik: Nemes László DK-s alpolgármester ugyanis az adatRADAR által megismert számlák tanúsága szerint az utóbbi években tendenciózusan magáncélra használta az önkormányzati taxikártyáját. Olyannyira, hogy a bizonylatokon leggyakrabban nem is a saját, hanem a lánya és a felesége nevével találkoztunk megrendelőként.

Az adatradar.hu cikke szerint N. Dórának a szülein, és azon kívül, hogy kétszer, 2018-ban és 2019-ben is kötöttek vele egy 200-, valamint egy 210 ezer forintos szolgáltatási szerződést tér-tánc-zene művészeti tevékenység tárgyi megjelöléssel, nincsen köze az önkormányzathoz. Az elmúlt két és fél évben több mint félmillió forintot autózott el, összesen 129 alkalommal rendelt és fizetett taxit az apja kártyájával. Nem egyszer komplett körutakat tett a városban, háromszor, akár négyszer is fuvarozták egyetlen nap leforgása alatt.

Nemesné Németh Judit önkormányzati képviselő Pesterzsébeten, ám a jegyző tájékoztatása szerint a taxikártyák névre szólóak és a tisztségviselőknek járnak, így egyik sem foroghatna szabályosan családi körben. Nemesné ennek ellenére DK-s alpolgármester férjénél jóval többször, 45 alkalommal és csaknem kézszázezer forint értékben utazgatott taxival az adófizetők pénzén. Egyik-másik rendelésből az is világosan kiderül, hogy nagy valószínűséggel nem is hivatalos ügyben, hiszen a célállomások többnyire a kerületen kívül esnek.

A számlákon további érdekes nevek is feltűnnek, például Almádi Gáboré, aki a kerület honlapjának egyik fejlesztője, és az adatvédelmi tájékoztatója szerint a feladata adatbázis-karbantartás és -feldolgozás, amire legutóbb 2020. december 9-én szerződtették 4,3 millió forintért hároméves megbízással.

Korábban web support volt a feladata, amit 1,4 millióért vállalt 2020-ra. Rejtély, hogy egy informatikust miért utaztat a hivatali elszámolás terhére a DK-s alpolgármester. Ráadásul 19 alkalommal, 77 610-ért!

De talány az is, ki lehet az az S. Eszter és D. Judit, akiket ugyancsak több alkalommal fuvaroztak a Nemes László számára kiállított kártya terhére. Előbbit ugyan csak háromszor, utóbbit viszont 17-szer, ami több mint fele a DK-s alpolgármester utazásainak – árban is (74 080 Ft). A politikus ugyanis összesen 33-szor rendelt taxit, és 135 730 forintot autózott el. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ha nem is Kapornyáson, de Pesterzsébeten a Gyurcsány-párti alpolgármester saját célra, családja és barátai utaztatására használja az önkormányzat által fizetett taxikártyát.

Érdemes megemlíteni, az adatigénylésre adott válaszok szerint a két alpolgármester neve alatt összesen 347 rendelés szerepel, amelyek összértéke 1 688 790 forint. Ebből a polgármester másik helyettese, Kovács Eszter alig több mint 103 ezer forintot autózott el 17 alkalom alatt.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás