RETRO RÁDIÓ

Fogyatkozik a Jobbik! Stummer János is otthagyta a pártot

Hétvégén nyilvánvalóvá vált a Jobbikos politikus számára, hogy a párt nem azon az úton kíván továbbhaladni, ami az ország jövője szempontjából üdvös lenne. A korábbi alelnök, volt országgyűlési képviselő, a hétvégi pártelnökválasztás alulmaradt indulója.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.10.
szakítás

Stummer Facebook bejegyzésében azt írta kedden reggel: a szombati tisztújításon a küldöttek többsége nemet mondott az általa kínált világos politikai alternatívára, „hazafias politikára és szervezeti megújulásra. „Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván továbbhaladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös” – tette hozzá jelezve, eddig is távolságtartással kezelte Jakab Péter pártelnök és „szűk környezete” politikáját és vezetési gyakorlatát, amellyel nem kíván közösséget vállalni a továbbiakban. Stummer János azt is bejelentette: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Jakab Pétert újra a Jobbik elnökének választották MTI/Máthé Zoltán

Stummer elhatárolódik attól a baloldali populizmustól, amit Jakab Péter képvisel

A Jobbik volt országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott, hogy nem az alulmaradás játszott szerepet a kilépésében. Azt gondolta, hogy ha az adott politikai konstrukciót és munkát odateszik, akkor az győzelmet eredményezhet április 3-án. A békési választókerületben, ahol egyéniben indult, odatette a munkát, de nem lett győzelem. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy a politikai konstrukció volt hibás. Mint mondta, ezen akart változtatni a jobbikon belül. Stummer azt is megjegyezte, hogy elhatárolódik attól a baloldali populizmustól, amit Jakab Péter képvisel. Gondolataik nem kapcsolódtak.

Stummer János kilépett a Jobbikból Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Botrányos volt a Jobbik kongresszus

Ahogyan a Metropol is megírta, fantomszervezetek tucatjai támogatták Jakab Péter újraválasztását. A Bors információi szerint, az alapszervezet több mint egyharmadát, 91-et az elmúlt hónapokban alapították, elsősorban a Szabolcsban, méghozzá a nemi erőszak gyanújába keveredett Földi István aktív közreműködésével. Egészen nyilvánvalóan fantomszervezetekről van szó, amelyek csakis azért léteznek, hogy bebiztosítsák Jakab Péter megingott elnöki székét. A Bors úgy tudja, hogy Földi István valóságos „nagyüzemet” hozott létre, volt olyan hét, amikor négy-öt kamu alapszervezetet is létrehozott. Az ügyben felmerül az okirathamisítás gyanúja is.

Büntető ügy: nemi erőszak kísérlete miatt hangos a Jobbik háza tája

A Jobbik vezérkara egy Szamos-parti vendégházban, disznóöléssel egybekötött politikai rendezvényre gyűlt össze, ahová a fontosabb politikusok közül egyedül Szilágyi György párttársukat nem hívták meg – ám az élettársát igen! A hölgy hiába kérte kifejezetten, hogy választókerületi politikusként ne kelljen egyedül mennie, a kérését megtagadták és arra kötelezték, hogy egyedül érkezzen. A bűncselekmény estéjén az áldozatot, Szilágyi élettársát folyamatosan megalázták, fogdosták, sőt arra kényszerítették, hogy egyfajta házicselédként(!) kiszolgálja Jakab Pétert. Folyamatosan közölték vele, hogy itt ma este „meg lesz b…va”, miközben több esetben is durván megfogdosták. Az egyre kétségbeesettebb hölgy végül Jakab Péter testőrjéhez menekült, tőle próbált segítséget kérni, hiába. Az ügyben született hivatalos iratok szerint a Jobbik egyik vezető politikusa, felcsalta a hölgyet egy szobába. Itt gyorsan levetkőzött, majd áldozatát a falhoz szorítva, fizikai erejét kihasználva, nemi szervét elő véve meg akarta erőszakolni. Az áldozat segélykiáltásaira lett figyelmes egy másik jobbikos politikus, aki végül kiszabadította a hölgyet. Vélhetően Gyüre Csaba lehet a büntetőeljárásban a vád első számú tanúja. Akár 8 évet is kaphat az elkövető.

„ A magyarok nem szeretik azokat a politikusokat, akik a „saját gerincüket operálják ki”

Rétvári Bence államtitkár a Jobbikkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a Jobbik az egyetlen olyan párt, amely a választáson nem tudott egyéni győzelmet aratni, amiért csak magukat hibáztathatják.

A pártnak amely 2006-ban Gyurcsány Ferenc ellenében jött létre, esetleg nem Gyurcsány Ferenccel „kézen fogva” kellett volna kampányolnia, és akkor az eredményük sem ilyen lett volna” – jegyezte meg hozzáfűzve, hogy magyar emberek nem szeretik azokat a politikusokat, akik a „saját gerincüket operálják ki”.

  Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás