RETRO RÁDIÓ

Ezért veszélyes Márki-Zay Péter: Eltörölné a rezsicsökkentést - Videók!

Az elmúlt hónapok során Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje számos esetben kifejtette, hogy szerinte a kormány által bevezetett rezsicsökkentés kifejezetten káros, fenntarthatatlan és rendkívül nehéz lenne azt eltörölni. Márki-Zay Péter egyértelműen a rezsicsökkentés eltörlésének híve, és még az sem befolyásolja meggyőződésében, hogy az intézkedésnek köszönhetően a magyar családok mintegy 400 ezer forinttal kevesebb rezsit fizetnek évente. Cikksorozatban mutatjuk be a baloldal jelöltjének legveszélyesebb kormányzati terveit és legmegdöbbentőbb megnyilvánulásait.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.28. 21:45
veszélyes

Újra és újra kifejti véleményét a rezsicsökkentéssel kapcsolatban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulásában azt hangsúlyozza, hogy a kormányzat családoknak szóló költségcsökkentési intézkedése rossz. Ez az álláspont veszélyes volt már a néhány hónapja kezdődött nyugat-európai rezsipánik – amikor elkezdtek az egekbe szökni az energiaárak – idején is, most pedig, az orosz–ukrán háború miatt tovább emelkedő árak árnyékában különösen felelőtlen hozzáállás.

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni– mondta Márki Zay.

Ez a megjegyzés egyértelművé teszi: a baloldal hatalomra kerülése esetén eltörölné a rezsicsökkentést, amely havonta átlagosan 32 ezer forintot takarít meg a magyar családoknak.

Egy másik alkalommal már sokkal konkrétabban fogalmazott a baloldal jelöltje, amikor kijelentette:a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.Márki-Zay hol környezetvédelmi, hol gazdaságpolitikai szempontokkal próbál érvelni a rezsicsökkentés ellen, csakhogy szakértők szerint egyik sem állja meg a helyét. A rezsicsökkentés ugyanis már bizonyított: lassan 10 éve működik, és éves szinten több százezer forintot takarít meg a családoknak.RÁADÁSUL AZ ÉLELMISZER- ÉS BENZINÁRSTOPPAL KIEGÉSZÜLVE A JELENLEGI, HÁBORÚ ÁLTAL PROVOKÁLT ENERGIAÁR-EMELKEDÉSEK MELLETT NAGYOBB SZÜKSÉG VAN RÁ, MINT VALAHA VOLT; EZEKET AZ INTÉZKEDÉSEKET ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ELTÖRÖLNI ÓRIÁSI FELELŐTLENSÉG LENNE, ÉS A NEGATÍV KÖVETKEZMÉNYEKET A MAGYAR CSALÁDOKNAK KELLENE VISELNIÜK.

Márki-Zay Péter szerint a kormányzati rezsicsökkentés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek. A hideg téli napokban egyenesen kijelentette: fűtsenek kevesebbet:Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.Az emelkedő benzinárakkal kapcsolatban is hasonló megoldási javaslattal élt. A jelenleg is érvényben lévő benzinárstop helyett ő abban látna fantáziát,HOGY VÁSÁROLJANAK A MAGYAROK HIBRID GÉPJÁRMŰVET VAGY KISEBB AUTÓT, NETÁN EGY AUTÓVAL UTAZZANAK A MUNKAHELYEKRE A MUNKATÁRSAK.

A baloldal jelöltje szerint a rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Ennek egyértelműen ellentmond már önmagában az is, amit fentebb írtunk: a rezsicsökkentés lassan 10 éve működik Magyarországon...

Mint emlékezetes,AZ ORBÁN-KORMÁNY A REZSICSÖKKENTÉST, AZAZ A HATÓSÁGI ENERGIAÁRAKAT – AZ EGYIK LEGFONTOSABB INTÉZKEDÉSÉT – AZÉRT VEZETTE BE, MERT 2010 ELŐTT, A BALOLDALI KORMÁNYOK IDEJÉN BRUTÁLISAN ELSZABADULTAK AZ ENERGIAÁRAK.Márki-Zay Péter támogatója, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején Magyarországon voltak a legmagasabbak a rezsiköltségek az egész Európai Unióban. Nyilván nem véletlenül, ugyanis Gyurcsány egy 2014-es interjúban szó szerint azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy „az egy hülyeség”.

Orbán Viktor és kormányának rezsicsökkentésre irányuló intézkedései annak idején komoly támadásokat váltottak ki Brüsszelben. A csillagászati rezsiköltséget produkáló baloldali kormányok pedig a jelek szerint, hatalomra kerülve folytatnák az ezzel kapcsolatos hagyományokat: nem állítanák meg a magyar határoknál a világszerte elszabaduló energiaárakat,HELYETTE AZT VÁRNÁK EL A MAGYAROKTÓL, HOGY TÉLEN CSAVARJÁK LE A FŰTÉST, ÁLTALÁBAN FÜRÖDJENEK KEVESEBBET ÉS VÁSÁROLJANAK HIBRID AUTÓT.

Ezeket olvastad már?
Lassan, de biztosan csökken az infláció

Lassan, de biztosan csökken az infláció

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

Több mint gyanús találkozás az EU szocialista alelnöke és a dollármédia agyközpontja között

Több mint gyanús találkozás az EU szocialista alelnöke és a dollármédia agyközpontja között

Itt az MVM tájékoztatása: ennyi ember fizet rezsicsökkentett áron

Itt az MVM tájékoztatása: ennyi ember fizet rezsicsökkentett áron

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás