RETRO RÁDIÓ

Hollik István: a baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet, ahogyan 2010 előtt is tette.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.12.
pártok

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek szerdán küldött videónyilatkozatában azt mondta: a baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje világossá tette, hogy szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás viszont illúzió. Márki-Zay Péter azt is kijelentette, hogy drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is, a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait pedig egyszerűen bezárná - tette hozzá.

Hollik István: a baloldal újra csődbe vinné az egészségügyet MTI/Koszticsák Szilárd

Hollik István úgy értékelte: ezek a javaslatok 100 százalékban a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikáját tükrözik vissza.

Annak viszont - folytatta - ismert a végeredménye: 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be és bezárták a vidéki kórházakat vagy azok egyes osztályait, illetve elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, orvosoktól, ápolóktól. 2010-re a teljes egészségügyi rendszert csődbe vitték - összegzett.

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólított fel: „ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt politikája”, hiszen a Fidesz-KDNP-kormány az egészségügy területén is sok fontos eredményt ért el. „Van tehát mit veszítenünk az egészségügy területén is” - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: sok kormány próbálkozott, de a Fidesz-KDNP-kabinetnek sikerült megszüntetni Magyarországon a hálapénzt. Hozzátette: a Fidesz-KDNP emellett megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, ezért az orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére pedig jelentős mértékben emelkedett, valamint országszerte megújulnak a kórházak, szakrendelők, mentőállomások, háziorvosi rendelők.

Ne hagyjuk tehát, hogy visszatérjen a múlt, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra” - hangoztatta Hollik István.

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás