Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontja változatlan – szögezte le Kovács Zoltán

Amíg nemzeti kormány van Magyarországon, érvényesíteni fogja a magyar emberek akaratát, és megakadályozza, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a Facebookon.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.11.16. 14:55
migráció

Kovács Zoltán bejegyzésében kifejtette, a brüsszeli bizottság kezdeményezésére az Európai Bíróság kedden arra az álláspontra jutott, hogy sérti az uniós jogot a 2018-ban elfogadott Stop Soros-törvény, amely büntethetővé tette az illegális migráció szervezését és finanszírozását, és a törvénnyel párhuzamosan elfogadott alkotmánymódosítás megtiltotta a bevándorlók tömeges betelepítését is.

A törvényt a kormány kezdeményezésére három éve fogadta el az Országgyűlés, és annak célját a magyar emberek is többször támogatták, amikor a nemzeti konzultációk során kifejezték, hogy azt várják a kormánytól, védje meg Magyarországot a migrációtól – írta az államtitkár.

Kiemelte, a „törvény kezdettől a bevándorláspártiak útjában áll, elfogadása után azonnali össztüzet indított Magyarországra a bevándorláspárti baloldal, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok nyomására a brüsszeli bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen”.

Miután a kormány kitartott a törvény mellett, Brüsszel perre vitte a Stop Sorost – tette hozzá Kovács Zoltán.

A kormány képviselője aláhúzta, „amellett, hogy Magyarország az Európai Unió Bíróságának a Stop Soros-törvénycsomag kapcsán hozott ítéletét – ahogy tette ezt a korábbi ítéletek esetében is – tiszteletben tartja, fenntartjuk a jogot ugyanakkor arra, hogy Magyarország fellépjen a külföldről finanszírozott NGO-k, köztük a Soros György által finanszírozott szervezetek politikai befolyásszerzésre, beavatkozásra irányuló, vagy éppen a migráció előmozdítása kapcsán folytatott tevékenységével szemben”.

Hangsúlyozta, Magyarország álláspontja a migráció kapcsán továbbra is változatlan: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a problémát idehozni.

Azaz az Európába irányuló migrációt meg kell állítani, és Európa jövőjét a családokra kell alapozni – közölte az államtitkár.

Kovács Zoltán szerint Magyarország és a magyar Stop Soros-törvény továbbra is a bevándorláspárti tervek útjában áll.

Brüsszel továbbra is azt akarja elérni, hogy Magyarország adjon szabad utat a migránsoknak és a migrációt menedzselő Soros-szervezeteknek – húzta alá az államtitkár.

Ezeket olvastad már?
Vásárlás közben lőtték le a 4 éves kislányt

Vásárlás közben lőtték le a 4 éves kislányt

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Kiderült, mit igért a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

Kiderült, mit igért a dollárbaloldal az amerikai pénzekért

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik