Továbbra is a határok védelmét támogatják a magyarok

A magyar társadalom elsöprő többsége, 81 százaléka támogatja, hogy Magyarország továbbra is határkerítéssel védekezzen az illegális bevándorlókkal szemben – derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét hétfőn közölték az MTI-vel.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.09.06. 11:44
migráció

Az ezer fő telefonos megkérdezésével készült, országosan reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a 2015-ben az ország déli részén felépített határzárat tízből nyolc választókorú magyar ma is támogatja.

Mindez az központ szerint azt jelenti, hogy a választókorúak közül körülbelül 6,5 millióan helyezkedtek a határkerítést támogató, az illegális bevándorlást pedig elutasító kormányzati álláspontra.

Továbbra is a határok védelmét támogatják a magyarok (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Az illegális migráció elleni védekezés nem pusztán az afganisztáni fejlemények miatt aktuális, hanem mert a legfrissebb adatok szerint a déli határszakaszon 2021 első nyolc hónapjában 300 százalékkal több illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok, mint 2020 azonos időszakában” – írták, hozzátéve, hogy a határzárral történő védekezés társadalmi támogatottsága továbbra is vitán felül áll.

A felmérés készítői szerint ezt igazolja, hogy csak tízből egy magyar foglalt el „billegő” álláspontot a kérdés kapcsán, és csupán a válaszadók 6 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elutasítja a déli határra telepített kerítést.

A közvélemény-kutatás arra is rávilágított, hogy a magyarok szerint az elhibázott afganisztáni NATO-kivonulás miatt fokozódik majd az Európára nehezedő migrációs nyomás: a megkérdezettek 67 százaléka gondolta úgy, hogy a közép-ázsiai ország biztonsági helyzetének változása miatt növekedni fog a bevándorlás Európa határainál, míg 14,5 százalékuk szerint nem áll majd be jelentős változás az afganisztáni események ellenére sem. A válaszadók mindössze 5 százaléka mondta azt, hogy szerinte csökkenni fog a kontinens irányába történő migráció – közölte a felmérésre hivatkozva az Alapjogokért Központ.

Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor a MOL-nál tett látogatást

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Orbán Viktor napja már kora hajnalban a templomban kezdődött – Fotó!

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Ismét Európa kiváló karácsonyi vásárai között az Advent Bazilika

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Gyertyákkal és családi fotóval ünnepelte Orbán Viktor advent második vasárnapját

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik