A keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón vesz részt Orbán Viktor Rómában





Népes magyar delegáció vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével a keresztény politizálás lehetőségeiről szóló találkozón Rómában a hétvégén - közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Facebook-oldalán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.27.
kereszténység

Orbán Balázs bejegyzése szerint a találkozóra szerte a világból érkeztek katolikus törvényhozók, kormányzati szakemberek, civil szervezetek vezetői és jelentős közéleti szerepet vállaló egyházi vezetők, hogy megvitassák a világ nagy kérdéseit és a keresztény politizálás lehetőségeit, a 21. századi „bizonytalanságokkal terhelt világban”.

A megbeszéléseken szó esik a keresztények helyzetéről, az afganisztáni eseményekről, a keresztényüldözés különböző formáinak sajnálatos erősödéséről, valamint a migráció, a technológiai fejlődés és a gender-ideológia által az országok elé állított kihívásokról is - közölte.

Az államtitkár azt írta: „jó látni, hogy a keresztény politizálásnak ilyen jelentős támogatói vannak valamennyi kontinensen.”





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás