RETRO RÁDIÓ

„Nem készül el soha”, a melósok hetek óta csak ásítoznak a Lánchídon

Tíz nap után újra kimentünk, megnéztük: most is csak unatkozó és ásítozó munkásokat lehet látni a Lánchídon, pedig június 16-án teljesen lezárják Budapest egyik jelképét.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.04. 12:20
felújítás Lánchíd

A gyalogosok elől két és fél hónapja zárták le a Lánchidat, de azóta mintha nem történne semmi… ásítozó munkások, szervezetlenség, szeméthalmok… Mire számítsunk akkor a következő két évben, miután június 16-án a teljes forgalom elől lezárják a hidat?

2020 augusztusában írta ki újra a pályázatot a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a Lánchíd felújítására. Nem meglepő módon ugyanazoktól a cégektől érkezett ajánlat, mint Tarlós István idején, csakhogy az akkori főpolgármester visszadobta a túlárazott terveket.

5 milliárd cégre szabva

Karácsonyék pályáztatását végül ugyanaz a cég nyerte, amelyik a korábbi városvezetés alatt kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette. Csakhogy az új ajánlat 5 milliárd forinttal több volt. Karácsonyék azért, hogy a pályázók köre bővülhessen, és az ajánlatok kedvezőbbek legyenek, beletették a pályázati kiírásba, hogy a nyertes kivitelező cég rögtön a szerződéskötés után 5 milliárd forint előleget kap. Ez pont annyi, mint amennyivel több a nyertes A-Híd Zrt. új ajánlata.

„Nem fog ez elkészülni soha”

A Lánchíd tényleges felújítása végül március 17-én kezdődött meg, ekkor zárták el a gyalogosforgalom elől a hidat, hogy darupályát és állványzatot építsenek. A Lánchídon áthajtók azonban a leggyakrabban azt láthatják, hogy a munkások céltalanul lézengenek, a híd korlátjára hajolva nézelődnek, vagy az árnyékba húzódva ülnek, és beszélgetnek. A látványról süt a szervezetlenség, amit az egyik munkás el is ismert.

„Nem fog ez elkészülni soha” – mutatott a Lánchídra, majd azzal indokolta véleményét, hogy a „főnökeik szanaszét vannak”. És valóban: a hídon zajló munkálatokban mintha teljes zűrzavar és szervezetlenség uralkodna.

Munka közben, azért van idő a gyors barátkozásra (Fotó: Metropol)

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában hasonlóan nyilatkozott. „Erősen kételkedem, hogy 2023-ra a komplett híd elkészülhet, mondhatni, meg leszek lepve, ha így lesz” – mondta a korábbi főpolgármester.

Több mint két évig le lesz zárva

A felújítás következő, komolyabb szakasza június 16-án kezdődik, akkor fogják teljesen lezárni a hidat. Mivel a munkálatok 2023 augusztusáig tartanak, legkorábban 2023 szeptemberében kaphatjuk vissza a hidat. Már amennyiben nem igazolódik be a hídépítő munkás jóslata, hogy végül sosem fog elkészülni egyik legnagyobb nemzeti kincsünk felújítása.

Ezt mondják a melósok

Ezeket a mondatokat kollégáink hallották a Lánchídon dolgozgató munkásoktól, amikor fotóztunk és forgattunk.

„Nem készül el ez soha”

„Annyira nem megy a munka...”

„A főnökök is szanaszét vannak.”

„Ketten visszük le a talicskát, mert én egy kicsit le vagyok sérülve… Meg aztán ketten föl is visszük. Utána meg ők ketten csavarják be a cuccokat.”

„Csinálhatunk egy fotót a telómmal, ha már itt újságíróskodtok ti is?”

Két jó mondat között egy kis pihenő (Fotó: Metropol)

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás