RETRO RÁDIÓ

Jakab Péter 850 ezer forintért bérelhet magának irodát

Csakhogy eléggé sántít a dolog, hiszen a Jobbik vezetője közel két és félmillió forintos fizetésével az egyik legjobban fizetett parlamenti képviselő.Megosztás
Szerző: metropol
2021.03.04. 11:36
képmutatás

Az elmúlt hetekben Jakab Péter több olyan posztot is közzétett, amellyel puritán, végtelenül egyszerű, már-már a mélyszegénység szintjén lévő életmódját próbálta meg demonstrálni. Tescós parizer, Piros Arany, száraz kifli – volt itt minden, még a paprikás krumpli is előkerült. Csakhogy az összkép nagyjából annyira hihető, mint a pár éve még a véres rendőrterrort levezénylő Gyurcsány Ferenc a demokrácia egyszemélyes megtestesítője. Nem véletlen a párhuzam: a Jobbik elnöke mindenben maximálisan kiszolgálja a bukott miniszterelnököt, még ezt az átlátszó szerepjátékot is hajlandó volt elvállalni, hogy megfeleljen neki – írja az Origo.

Álomösszegből bérelhet irodákat

Jakab parlamenti képviselőként bőven átlag feletti fizetést vihet haza, de emellett tisztségéből adódóan számos extra jogosultság megilleti.

Ilyen az irodabérleti keret: az Országgyűlésről szóló törvény kimondja, hogy az országos listán megválasztott képviselő havonta az alaptiszteletdíjának 70 százalékáért bérelhet irodát választókerületének székhelyén vagy egy körzetbeli településen. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a Jobbik tescós parizerrel pózoló elnöke havi 850 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből.

Mondani sem kell, hogy ennyi pénzből kijönne azért egy-két paprikás krumpli, és még Piros Aranyra is marad pénz. A ritka álszent és átlátszó imidzsépítéssel próbálkozó Jakab idei vagyonbevallásából kiderült, hogy Ózdon és Miskolcon béreltet magának irodát az állam pénzéből. A borsodi településeken közszájon forog, hogy a Jobbik-elnök nagy alapterületű „képviseleten”, kiváló körülmények között dolgozhat – tudta meg a portál.

Jakab Péter közel egymilliót költhet irodára havonta (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Korlátlan lehetőségek, luxusirodák

Ez így is van, hiszen a 847 560 forintos keretből bőven kijön egy luxuskategóriás iroda Budapest bármelyik részén, akár a legfrekventáltabb, belső kerületekben is – emlékeztet az Origo.

„Kifinomult igényességgel és ízléssel, art deco stílusban berendezett, a legapróbb részletekig maximális figyelemmel kidolgozott közösségi iroda. Összesen 140 négyzetméteren négy külön bejáratú iroda található, amiket egy központi recepciós térből lehet megközelíteni. A termeknek több bejárata is van, mindegyiken az eredeti nagyméretű, dupla szárnyú restaurált faajtók, külön hangszigeteléssel és dekorált üvegezéssel ellátva” – ezzel a szöveggel hirdetik a Rózsadomb alján végigfutó Bimbó úton lévő irodát, ami éppen Jakab árkategóriájában elérhető.

Ha az ember a való életben rendszeresen parizert eszik, akkor nem biztos, hogy ilyen ingatlanban gondolkozik

Persze, ha ennyi pénz áll rendelkezésére valakinek, akkor gyakorlatilag bármelyik iroda kézzelfogható közelségbe kerül. Így ez a Vár lábánál, a Krisztina téri templom szomszédságában lévő csodálatos bérirodaház is. „Építészeti megfogalmazásánál a legérdekesebb az a kísérlet volt, amelyben a Vár lábának történeti hangulatát és egy mai modern irodaház megjelenését egy épületen belül próbálták kompromisszummentesen megfogalmazni” – olvasható az ajánlatban.

Nem olcsó mulatság az biztos, hiszen aki ki akarja bérelni, annak 837 ezer forintot kell fizetnie havonta. Arról nem is beszélve, hogy a garázshelyeket havi 130 eurós áron kínálják.

Stabilan megkeres havi közel két és fél milliót

Ahogy korábban írták, Jakab március 1-jétől havonta több mint 2,4 milliót fog keresni, igaz, eddig sem panaszkodhatott a havi 2,2 milliós fizetésével. A többmilliós összeggel a jobbikos politikus egyébként ott van a top képviselők között, már ami a havi apanázst illeti.

Az álomfizetés mellé sofőr is jár. Az egyelőre még nem derült ki, hogy pontosan mennyiért furikázzák a Jobbik elnökét, hiszen ez a frakció pénzéből megy. Az mindenesetre biztos, hogy a Jobbik úgymond gyurcsányosításáért felelős politikusa egy Škoda Octaviát lízingel a Porsche Hungária Kft.-től.

Ez onnan derült ki, hogy a napokban karambolozott az autójával. Nem teljesen érdektelen részlet, hogy a járművet egy nyíltan náci személy vezette. Sajtóértesülések szerint az a Hajnády Kristóf ült a volán mögött, aki nem is olyan régen visszataszító módon a győzelem jelét mutatta Auschwitzban. Azaz, egy antiszemita ismerősét fizeti ki, közpénzzel.

Ezeket olvastad már?
Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Top hírek

dollárbaloldal

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás