Fehér karácsony? Budapesti havat jósol az egyik legnagyobb meteorológiai oldal

Idén megtörhet az átok!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.10.24. 16:00
fehér karácsony hóesés Budapest előrejelzés

Beszédes: a világ egyik legszebb és legismertebb karácsonyi felvétele a számtalan feldolgozást megért, Irwin Berlin jegyezte White Christmas, azaz a Fehér karácsony sem havas környezetben született. Ahogy a dal „előszava” mondja: „Süt a nap, zöld a fű/Narancs- és pálmafák ringanak/Sosem volt még ilyen nap/A Los Angeles-i Beverly Hillsben/Miközben december 24-ét írunk...” Nos, nem kizárt, hogy idén megtörik az évtizedek óta tartó átok, és hó esik karácsony első napján Budapesten! Ezt jósolja ugyanis a világ egyik legismertebb meteorológiai portálja! 

hó, hóesés, hószállingózás, havazás, havazik, lány, nő, fiatal,
Sokan álmodoznak róla, ám idén talán valóra válik a fehér karácsony (Fotó: Pixabay.com)

Az AccuWeather internetes portál hosszú távú előrejelzése szerint december 25-én, azaz karácsony első napján 2 órás havazás várható Budapesten, melynek eredményeként több milliméter hóra számíthatunk – ahogy azt az alábbi ábra is mutatja!

Havat jósol 2024. december 25-ére az AccuWeather Budapestre (Forrás: AccuWeather)

A télimádók azért még ne bontsanak pezsgőt, a meteorológia területén gyakran változik az előrejelzés még rövid távon is, nemhogy hónapokra előre! Ugyanakkor jó reménykedni!

Rég volt fehér karácsony

Budapesten 2002-ben, Debrecenben 2005-ben, Szegeden, Szombathelyen és Pécsett pedig 2007-ben láthattunk legutóbb havat karácsonykor.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás