Véget ér a nyár? Erre a hat vármegyére adtak ki riasztást zivatar miatt

Lassan, de biztosan csökken a csúcshőmérséklet...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.04.
veszélyjelzés meleg zivatar

Az őrjítő nyári kánikula ugyan még pár napig velünk marad, ugyanakkor jönnek a záporok és lassan, de biztosan egyre csökken a csúcshőmérséklet. Beszédes, hogy míg szerdára 13 vármegyére adtak ki elsőfokú riasztást magas középhőmérséklet miatt, csütörtökön már csak hét, pénteken pedig mindössze két vármegyében kell komolyabb melegre számítani. Ugyanakkor jönnek a zivatarok, pénteken például az alábbi hat vármegyében érdemes már esernyővel, esőkabáttal útra kelni!

Fotó: met.hu

Most pedig lássuk, milyen időt jósol a Köpönyeg.hu a következő napokra!

Csütörtökön forró időre készülhetünk sok napsütéssel, a hőmérséklet akár 36-37 fokig is emelkedhet. Az időjárás száraz lesz, csapadék nem várható. A szél gyenge marad, így a meleg hatása tovább fokozódhat.

Pénteken sok napsütés várható, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet maximuma általában 30 és 35 fok között alakul. Az ÉK-i szél megélénkül.

Szombaton napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat vagy zivatarokat hozhatnak. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet csúcsa 28 és 33 fok között várható.

Vasárnap sok napsütésre készülhetünk, amit gomolyfelhők zavarnak majd. A délutáni órákban helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet csökken: délután 26 és 34 fok között alakul.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás