Mérnöki pontossággal szakad ketté az ország – Zivatar miatt adták ki a riasztást

Csak az ország egyik részén örülnek majd az időjárásnak.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.08.03.
zivatar Riasztás előrejelzés

Felemás vasárnapra számíthatunk az időjárás szempontjából, miközben a csúcshőméréáklet 30 fok körül alakul majd. A HungaroMet tájékoztatása szerint a fél országra elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt. Mutatjuk a részleteket!

eső, zápor, zivatar, időjárás
A nyugati országrészre elsőfokú riasztást adtak ki zivatar miatt (Fotó: Pexels)

Augusztus 4-én az ország nyugati területein lehet zivatarra és esetenként jégesőre számítani. Az alábbi térképen citromsárgával jelölték azt a kilenc vármegyét, amelyre elsőfokú riasztást adtak ki. Jól látható, mérnöki pontossággal szakad ketté az ország!

Fotó: met.hu

Vasárnap a sok napsütés mellett gomolyfelhőkre kell számítani, elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél élénk marad. 30 fok körüli kánikula valószínű.
Hétfőn szintén napos, gomolyfelhős idő várható, miközben elsősorban ÉNy-on és ÉK-en lehet zápor, zivatar. A szél élénk marad. 30-33 fok köré melegszik a levegő.
Kedden és szerdán ugyanakkor nem kell csapadéktól tartani: országos hőség várható, a hőmérséklet csúcsértéke ismét eléri a 31-37 fokot – derül ki a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzéséből.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás