Citrom, narancs és vörös riasztás: felhőszakadást kapunk a dög meleghez

Nem gondoltuk volna, de még tudja cifrázni az időjárás!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.21.
kánikula felhőszakadás zivatar

Egészen elképesztő előrejelzést, illetve veszélyjelzést közölt a HungaroMet szombatra: zivatar, felhőszakadás és magas középhőmérséklet miatt egyaránt adtak ki riasztást, nyolc vármegyét pedig mindhárom sújt majd! Jöjjenek a részletek! 

hőség
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A jobb áttekinthetőség érdekében három különböző figyelmeztető előrejelzést ábrázoló térképet mutatunk. Az első az látszik, hogy zivatar miatt az egész országra legalább elsőfokú riasztást adtak ki.

Fotó: met.hu

Felhoszakadásból Kelet-Magyarországnak jut most ki: 

Fotó: met.hu

A magas középhőmérséklet nehézségeivel a déli területeken élőknek kel majd megbirkóznia, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében ráadásul vörös riasztás lesz érvényben, ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat...

Fotó: met.hu

Ami a következő napok fővárosi időjárást illeti, íme a köpönyeg.hu meteorológiai portál prognózisa:

Szombaton a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a reggeli, illetve esti órákban fordul elő szórványosan zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.
Vasárnap reggelig többfelé fordul elő zivatar, zápor. Később sok napsütés várható, de délutántól ismét elszórtan újabb zápor, zivatar fordul elő. 32 fok körüli kánikula lesz.
Hétfőn és kedden sok napsütésre van kilátás, de elszórtan zápor, zivatar előfordulhat mindkét nap. 30-32 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás