Újabb fordulatot vesz hétvégére az időjárás





Fontos dolgokra figyelmeztet az orvosmeteorológus.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.08.
időjárás meteorológia hőmérséklet

Bár éjjel még lehet gyenge fagy, de a hidegcsepp távolodik, és a hétvégére már ismét egy fokkal barátságosabb időt jósolnak a meteorológusok.

Fotó: Mohai Balázs

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton általában változóan, főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében időszakosan erősen felhős időre számíthatunk – több-kevesebb napsütéssel. Az Alföldön ugyanakkor a nap nagyobb részében kitart a napos idő, csak helyenként fordulhat elő gyenge eső, zápor. A délkeleti szelet viszont nagyobb területen, elsősorban a Kisalföld és az Alpokalja térségében élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, míg éjszakára többnyire –2 és +4 fok közé hűl le a hőmérséklet.

Vasárnap a gyakran erősen felhős égből elszórtan megint lehet zápor, eső. A déli, délkeleti szél nagy területen lesz erős, de közben a hőmérséklet többfelé 15 fok fölé emelkedik. Az orvosmeteorológus szerint számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket, a frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt azonban az ezekre érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet – figyelmeztet Pukoli Dániel.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás