Sokkoló beszámoló: így kínoztak meg az oroszok egy fogságba esett férfit





A 31 éves Nikita Horban a BBC-nek számolt be az átélt a borzalmakról, aminek a végén a lábujjait amputálni kellett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.01.
háborús bűnök

A ukrán nemzetiségű Nikita Horban egyike azoknak az embereknek, akiket az orosz katonák magukkal hurcoltak Oroszországba. Viszont azon kevesek közé tartozik, akik egy hadifogolycsere részeként végül hazajuthattak. A férfi március elején esett fogságba, mikor az oroszok megszállták szülőfaluját, de még szerencsésnek mondhatja magát így is, ugyanis társai közül sokakat lelőttek vagy agyonvertek - írja a BBC.

 

Egyre több borzalmas beszámoló lát napvilágot a fronton uralkodó állapotokról Fotó: AFP

Az oroszok elvették a csizmájukat, és megtöltötték vízzel. Ebben a csizmában kellett a foglyoknak voltak arccal lefelé feküdni egy mezőn a dermesztő hidegben. „Három-négy éjszakán át feküdtünk így, esett az eső, és egyre hidegebb lett” - emlékezett vissza Nikita, aki hamarosan már nem érezte a lábujjait, sőt a lábát sem. „Sokáig feküdtünk így a földön, és újra meg újra elbúcsúztunk az életünktől” - mondta a férfi.

Majd egy hadifogoly táborba szállították őket, ahol enni alig kaptak, A táborban sem fordítottak rá különös figyelmet, és nem kapott egészségügyi ellátást sem. Ahogy teltek a napok, Nikita meg volt győződve arról, hogy mindkét lábát el fogja veszíteni. A táborban naponta vitték el kihallgatásra, ahol folyamatosan verték őket. A 31 éves férfi állapota napról napra romlott, végül az elüszkösödött lába miatt kórházba került, ahol az összes lábujját amputálni kellett. majd egy fogolycsere keretében a Krím félszigetre szállították őt, ahol az orosz katonák egyszerűen az út mellett hagyták. Végül az ukránok találtak rá, és mentették ki.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás