Háborúra készülnek a németek? Óvóhelyeket alakítanak ki, gyógyszereket és élelmiszert halmoznak fel





Németországban az ukrajnai háború miatt a hatóságok elkezdték megerősíteni az óvóhelyeket és vésztartalékokat képeznek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.09.
aggasztó

Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy százmilliárd euróval növelik a védelmi kiadásokat, miközben ugyancsak a Welt német napilap szombati kiadásában Christine Lambrecht szövetségi védelmi miniszter elismerte, hogy a Bundwewehr kapacitásai kimerültek és nem tudnak több fegyvert szállítani Ukrajnába, ezek után ezeket csak a gyártótól lehet megrendelni az ukránoknak is.

A védelmi politika megváltoztatása keretében modernizálják az óvóhelyhálózatot, és a polgári védelemre is többet költenek - közölte a lappal Nancy Faeser belügyminiszter.

„Most 599 (használható) óvóhely van az országban, és azt vizsgáljuk, hogy hányat lehet még használhatóvá tenni. Mindenesetre megállítottuk azt a korábbi tendenciát, hogy ezeket apránként felszámolták” - mondta a miniszter.

Vésztartalékokat is képeznek

A meglévő bunkerek megtartása mellett tanulányozzák, hogy a föld alatti parkolókat, metróállomásokat és bizonyos épület-pinceszinteket hogy lehet alkalmassá tenni óvóhelynek.

Ezenkívül a szövetségi kormány 88 millió eurót adott a tartományoknak új légoltalmi szirénák telepítésére, mert országos lefedettségük még nagyon messze van; egészségügyi felszerelésekből, gyógyszerekből és védőruházatból pedig vésztartalékot képeznek - tette hozzá Faeser.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás