„Nem kell tudnia a borzalmakról” - a gyereküket védik a kárpátaljai magyar szülők

Nem mondanak semmit az ukrán háborúról a kárpátaljai szülők. A hét éves Adrienn anyukája és apukája úgy vélik, hogy ez így helyes.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.14.
hallgatás

Egyre többen érkeznek a tiszabecsi határhoz. Ez az a határ mellett található település, ahol a legtöbb család egyesül, akiket a háború szétszakított.

Gál András és Adrienn jó ideje Magyarországon dolgozik, ám az anya mindennap hazamegy aludni az általában a nagyszülőkre bízott gyermekéhez.

Gálék a helyi menekültbázissá alakított általános iskola kertjében ültek le beszélgetni - írja a Bors.

Én Budapest közelében dogozom, a feleségem csupán a határtól néhány kilométerre. Ő naponta hazajár, nekem luxus lenne ezt megtennem, ráadásul a kialakult helyzetben nem is lenne túl bölcs vállalkozás” – magyarázta a Borsnak András.

Hozzátette: mivel kettős állampolgár, van magyar útlevele, amivel egyelőre gond nélkül átengedik a határon, ezért a hétvégén megnézte, mi a helyzet Kárpátalján.

„Ott egyelőre nyugalom van, a gyerekek is annyit tapasztalnak a háborúból, hogy nem kell bejárniuk az iskolába. Mi meg sem mondjuk a lányunknak, hogy baj van Ukrajnában” - jegyezte meg a férfi felesége.

A Bors megkérdezte a kislányt, arról, hogy mi zajlik Kijevben, aki egyszerűen csak egy mosollyal válaszolt a kérdésre.

Nem kell tudnia a borzalmakról!” - zárta a családfő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás