Nincs sok cécó, mindent bele a tepsibe a mesés oldalaskoszorúhoz!
A nyári kánikulában is jólesik néha a friss gyümölcs és nyerszöldség lakomák mellett egy-egy finom sült étel. Lehetőleg olyan, amivel nem kell sok időt a konyhában izzadni, pillanatok alatt összedobható, és aztán be a kerti sparheltbe, avagy a benti sütőbe, de utána máris futás ki a konyhából! A sütőből készen vesszük ki, és tálalás után máris ehetjük a ropogós húst a vele grilleződött színes zöldkörettel!
1 db jó húsos oldalas (1 kg körül)
1 nagyobb cékla
Fél fej maradék kelkáposzta (fejessel is nagyon finom!)
2 db fonnyadt újhagyma
2 db répa
4 db krumpli
só, bors
pár csepp olaj
Az oldalast alaposan lemossuk, majd mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk. A tepsi közepébe állítva körbehajtjuk a húst. A kör közepébe rakosgatjuk – színeket keverve – a megmosott, hámozott zöldségeket. A céklát héj nélkül négybe vágva, a kelkáposztát 3-4 szeletben, a répát pucolva, hosszában hasábokban, az újhagymát a többi zöldség közé dugdosva. A krumplit pedig a körön kívül szórjuk bele a tepsibe a színes zöldséggel rakott oldalaskoszorú köré, meghámozva, négybe vagy hatba vágva hosszában. Az egésznek a tetejére locsolhatunk pár csepp napraforgóolajat, és alufóliával vagy fedővel betakarva kb. 40-45 percre a sparheltba tesszük, állandó tűzrakás mellett. Ha nincs sparhelt, akkor tökéletes a sütő is, ugyancsak háromnegyed órányit sütjük (180 fokon), majd a fedelet levéve negyed órát pirítjuk. (Sparheltben ugyanez a vége). A húsnak és a zöldségeknek is mesés íze, zamata lesz az együtt süléstől!
Az oldalaskoszorúba bármilyen más nyers zöldséget is tehetünk, ami van otthon, amit szeretünk és alkalmas a sütőben grillezésre.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre