Ilyen egy almás, ha egy profi babamozgató nagyanyó készíti
Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász ezúttal nem a Babamozgató receptjeivel ajándékozott meg minket, hanem egy mesés leveles almás pitével – annak örömére, hogy nagyanyó lett. A sütemény olyan finom volt, hogy pillanatok alatt elfogyott, ezért elkértük a receptjét, hogy olvasóink is kipróbálhassák.
1 csomag kész leveles tészta
zsemlemorzsa
5 alma
2 evőkanál fahéjas cukor
1 tojás
„A leveles tésztát kiolajozott jénaiba szabom. Zsemlemorzsával meghintem. Az 5 almát lereszelve, kinyomkodva ráteszem a leveles tésztára. Tetejére 2 evőkanál intenzív fahéjas cukrot szórok. A maradék tésztából rácsot készítek a tetejére, melyet felvert tojással megkenek! Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.”
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre