Babamozgató nagyanyó leveles almása – Mi is lehetne ennél finomabb?

Ilyen egy almás, ha egy profi babamozgató nagyanyó készíti



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.07.15.
Módosítva: 2024.08.14.
Babamozgató leveles tészta almása szakgyógytornász

Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász ezúttal nem a Babamozgató receptjeivel ajándékozott meg minket, hanem egy mesés leveles almás pitével – annak örömére, hogy nagyanyó lett. A sütemény olyan finom volt, hogy pillanatok alatt elfogyott, ezért elkértük a receptjét, hogy olvasóink is kipróbálhassák.

A Babamozgató Edit nagyanyó rácsos almása – Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló egy kerek jénaihoz

1 csomag kész leveles tészta

zsemlemorzsa

5 alma

2 evőkanál fahéjas cukor

1 tojás

Felnőtteknek egy pohár roséval ajánlott! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

„A leveles tésztát kiolajozott jénaiba szabom. Zsemlemorzsával meghintem. Az 5 almát lereszelve, kinyomkodva ráteszem a leveles tésztára. Tetejére 2 evőkanál intenzív fahéjas cukrot szórok. A maradék tésztából rácsot készítek a tetejére, melyet felvert tojással megkenek! Kb. 20 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.”


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás