Akinek nincs szíve kidobni a száraz kalácsot, csinálja ezt!
Andrea nevű olvasónk a kissé már száraz, maradék húsvéti kalács megmentésére készített receptjét küldte el nekünk. Íme a hamis somlói, pohárba töltve.
„Bármennyire is finom lett a húsvéti kalácsom, így az ünnepek utánra már kicsit kiszáradt. Nem volt szívem kidobni, ketten vagyunk a férjemmel, nem tudtuk mindet megenni. A Metropolban láttam korábban a somlói pohárdesszert receptet. Ennek alapján kreáltam a hamis somlóimat száraz kalácsból” – tudtuk meg Andreától.
Maradék húsvéti kalács
2 vaníliás puding
6 dl tej
6 dkg Rama vagy vaj
2 mokkáskanál fahéjas-almás vaníliás cukor
Maradék csokinyuszi, étbevonó (kb. 10-15 dkg)
Likőr vagy rum
Mandula vagy dió, vagy mogyoródarabok
A száraz kalácsot összedaraboltam, kis poharakba alulra dobáltam. Ráöntöttem a fahéjas-almás vanillincukorral ízesített vaníliapudingot, amibe előzőleg még langyosan belekevertem a margarint. Összeolvasztottam a csokimaradékot, kicsit felvidítottam a meggylikőrömmel, és rácsorgattam azt is a pudingra. A pohár tetejére manduladarabkákat szórtam. A vendégségbe érkező szomszédok azt mondták, első osztályú ez a desszert, kérik a receptet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre