Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Akinek nincs szíve kidobni a száraz kalácsot, csinálja ezt!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.17.
maradék kalács somlói galuska

Andrea nevű olvasónk a kissé már száraz, maradék húsvéti kalács megmentésére készített receptjét küldte el nekünk. Íme a hamis somlói, pohárba töltve.

„Bármennyire is finom lett a húsvéti kalácsom, így az ünnepek utánra már kicsit kiszáradt. Nem volt szívem kidobni, ketten vagyunk a férjemmel, nem tudtuk mindet megenni. A Metropolban láttam korábban a somlói pohárdesszert receptet. Ennek alapján kreáltam a hamis somlóimat száraz kalácsból” – tudtuk meg Andreától.

A csokitól és a pudingtól máris megpuhul a száraz kalács – Olvasói fotó

Hozzávaló

Maradék húsvéti kalács

2 vaníliás puding

6 dl tej

6 dkg Rama vagy vaj

2 mokkáskanál fahéjas-almás vaníliás cukor

Maradék csokinyuszi, étbevonó (kb. 10-15 dkg)

Likőr vagy rum

Mandula vagy dió, vagy mogyoródarabok

A csokiöntetre vágott manduladarabokat – Olvasói fotó

Elkészítés

A száraz kalácsot összedaraboltam, kis poharakba alulra dobáltam. Ráöntöttem a fahéjas-almás vanillincukorral ízesített vaníliapudingot, amibe előzőleg még langyosan belekevertem a margarint. Összeolvasztottam a csokimaradékot, kicsit felvidítottam a meggylikőrömmel, és rácsorgattam azt is a pudingra. A pohár tetejére manduladarabkákat szórtam. A vendégségbe érkező szomszédok azt mondták, első osztályú ez a desszert, kérik a receptet.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás