Aki szereti a klasszikus házi sütit, ne hagyja ki a Béla Bácsit.
Juhász Béla közel 40 éve süti a finomságokat, és örvendezteti meg édes és sós falatokkal a budai oldalon élőket. A Mészáros utcai Béla Bácsi Cukrászdája 2023-ban az Arany Vállakozás díjat is elnyerte.
Régóta váratott már magára, hogy meglátogassuk a Budán élők által sokat emlegetett és dicsért Béla Bácsi Cukrászdáját. Szerencsénk volt, mert a csütörtök délutáni random látogatásunkkor maga Béla Bácsi, alias Juhász Béla fogadott a pult mögött.
„Teljesen véletlen, hogy itt talál, mert nekem már otthon kéne aludnom” – árulta el a munkát már jókor hajnalban elkezdő Béla bácsi, amikor délután 3 körül betoppantunk.
Mindjárt kaptunk is egy ellenállhatatlan olasz eszpresszót, hozzá kóstolót az általunk választott magvas sós ropogtatósból és a nagy kedvenc moszkauerből tesztelésre.
Ezek után már csak fotózni volt kapacitás a többi finomságra, de Béla bácsi, aki lassan 40 éve készíti felségével közös vállalkozásban, illetve két, már-már családtagnak számító cukrász ismerős segítségével a finomabbnál finomabb süteményeket, megnyugtatott: „Van idő, tessék jönni a jövő héten is, és szép lassan végigkóstolhat mindent.”
A Béla Bácsi elsősorban klasszikus cukrászda, elképesztő 10 szeletes dobos- tortával például, de természetesen a mentesen táplálkozó ínyencek is találnak itt kedvükre valót.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre