Szibu pizzája – próbáld ki te is, hívd meg a barátaid!







Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
paradicsom rozmaring gerezd oregano

Fazekas Szibilla harmadik diplomája megszerzése után pizzázni hívta a barátnőit.

„Nyáron nem sikerült összejönnünk, most végre mindenki itthon volt. És mivel nemrég jöttem haza Londonból, ahol egy jó kis pizzázóban jártam, itthon megcsináltam azt a pizzát, amire vágytam.” – mesélte Szibu, aki egyik barátnője kedvéért csak zöldséges, a másik miatt gluténmentes pizzát is csinált.

Szibilla szeletel.... Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló 25×30 cm-es tepsihez

Tészta

1,5 dl langyos víz

1 csomag száraz élesztő (7 gr)

1 kk. cukor

45 dkg liszt (GM-lisztkeverék is lehet)

2 ek. olívaolaj

Feltét

1 befőttesüveg házi sűrített paradicsom (50 dkg)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

Bazsalikom, oregáno, kakukkfű, rozmaring, só

1 padlizsán

10 dkg mozzarella sajt

25 dkg reszelt sajt

Fél doboz kukoricakonzerv

Koktélparadicsom, olívabogyó

A friss fűszernövény nagyon megdobja! – Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A langyos vizet az élesztővel és a cukorral egy tálban összekeverem. Hozzáadom a lisztet, majd az olívaolajat, és az egészet alaposan összegyúrom. Ha összeállt gombóccá, utána még 10 percig gyúrom. Ha ragacsos, teszek még hozzá lisztet. Letakarva, 50 fokos sütőben duplájára kelesztem a tésztát. Ez alatt hagymát, fokhagymát és friss kerti fűszereket összepirítok olajon. Erre ráöntöm a sűrített paradicsomot, és összerottyantom, majd ízlés szerint sózom, borsozom. Nagyon vékony szeletekre vágom a padlizsánt és besózom. Félbevágom a paradicsomokat és a bogyókat. A mozzarellát is feldarabolom. Lereszelem a sajtot. A megkelt tésztát átgyúrom még egyszer, és lisztezett deszkán a sütőforma méretére kinyújtom. A tepsit kiolajozom vagy sütőpapírt teszek bele. Az ujjaim segítségével belenyomkodom a kinyújtott tésztát. Rákenem a szószt, tetszés szerint rétegezzük a rávalókat. Padlizsán, mozzarella, kukorica, olíva, zöldfűszerek és reszelt sajt a tetejére. 200 fokon légkeveréssel, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Semmiképpen ne a tepsiben vágjuk fel, hanem deszkára csúsztatva. Friss zöldsalátával tálaljuk!





 





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás