Húsvéti konyha rovatunkhoz egyenesen Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-Lik gasztrobloggere küldte el tuti finom répatortája receptjét – amit volt szerencsém megkóstolni, és mindenkinek ajánlom. Én is megsütöm az ünnepekre. A torta dekorációját, a popsiját mutató nyuszit is Évi készítette fondantból, körömollóval csipkézve a nyuszi bojtos farkát.
„A gluténmentes diétán étkezőknek sem kell lemondaniuk a finom, puha, szaftos répatortáról. A torta elkészítése igazán egyszerű, a végeredményről pedig garantáltan nem mondja meg senki, hogy nem tartalmaz glutént.” Éva hozzátette, a torta tetejére könnyedén készíthetünk fondantból húsvéti dekorációit, így csodás dísze lehet az ünnepi asztalnak.
Répatorta alap
2 db M-es méretű tojás
160 g nádcukor
80 g olaj
180 g reszelt répa
8 g sütőpor
110 g it's us miklos' universal mix lisztkeverék
50 g it's naturbit mandula liszt
2 evőkanál víz
1 teáskanál narancsaroma
1 kávéskanál fahéj
csipet só
Mascarpone krém
250 g mascarpone
200 g tejszín
2 evőkanál porcukor
Ízlés szerint narancs aroma
Tetejére
Ízlés szerint fahéj
Ízlés szerint aprított mogyoró
Elkészítés
A répát tisztítás után vágjuk kockákra és késes aprítóval daráljuk egész finomra.
A tojásokat keverjük habosra a nádcukorral.
Folyamatos keverés közben csurgassuk bele az olajat, a vizet.
Adjuk hozzá a répát, a lisztet, a mandula lisztet, a sütőport, a narancsaromát, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan keverjük össze.
Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd rácson hűtsük teljesen ki.
A mascarpone krémhez habosítsuk fel a mascarponet a porcukorral, narancs aromával, adjuk hozzá a tejszínt és habosítsuk fel újra.
A torta összeállítása
A kihűlt alapot vágjuk félbe, kenjük rá a krém kb. 1/3-ad részét.
Tegyük rá a másik lapot és jöhet egy réteg mascarpone krém.
Vékonyan kenjük be a torta oldalát krémmel, díszítsük ízlés szerint a tetejét.
Tegyük a hűtőbe pár órára, míg jól összeérnek az ízek.
Jó étvágyat hozzá! A torta dekorációját is én készítettem fondantból.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!