
Böjtös édesség: máktojások túróból
A húsvétig tartó böjti időszakban is jólesik néha a süti.
Egy igazi répatorta nagyon kell a húsvéti asztalra. Kohári Éva a gluténérzékenyekre is gondolt.
Húsvéti konyha rovatunkhoz egyenesen Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-Lik gasztrobloggere küldte el tuti finom répatortája receptjét – amit volt szerencsém megkóstolni, és mindenkinek ajánlom. Én is megsütöm az ünnepekre. A torta dekorációját, a popsiját mutató nyuszit is Évi készítette fondantból, körömollóval csipkézve a nyuszi bojtos farkát.
„A gluténmentes diétán étkezőknek sem kell lemondaniuk a finom, puha, szaftos répatortáról. A torta elkészítése igazán egyszerű, a végeredményről pedig garantáltan nem mondja meg senki, hogy nem tartalmaz glutént.” Éva hozzátette, a torta tetejére könnyedén készíthetünk fondantból húsvéti dekorációit, így csodás dísze lehet az ünnepi asztalnak.
Jó étvágyat hozzá! A torta dekorációját is én készítettem fondantból.
A húsvétig tartó böjti időszakban is jólesik néha a süti.
Íme egy sós sajttorta céklával és sütőtökkel! Mutatjuk a receptet.
Érdemes kipróbálni!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre