Évi répatortája - Nyuszi popsival és gluténmentesen!
Egy igazi répatorta nagyon kell a húsvéti asztalra. Kohári Éva a gluténérzékenyekre is gondolt.
Húsvéti konyha rovatunkhoz egyenesen Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-Lik gasztrobloggere küldte el tuti finom répatortája receptjét – amit volt szerencsém megkóstolni, és mindenkinek ajánlom. Én is megsütöm az ünnepekre. A torta dekorációját, a popsiját mutató nyuszit is Évi készítette fondantból, körömollóval csipkézve a nyuszi bojtos farkát.
„A gluténmentes diétán étkezőknek sem kell lemondaniuk a finom, puha, szaftos répatortáról. A torta elkészítése igazán egyszerű, a végeredményről pedig garantáltan nem mondja meg senki, hogy nem tartalmaz glutént.” Éva hozzátette, a torta tetejére könnyedén készíthetünk fondantból húsvéti dekorációit, így csodás dísze lehet az ünnepi asztalnak.

Répatorta alap
- 2 db M-es méretű tojás
- 160 g nádcukor
- 80 g olaj
- 180 g reszelt répa
- 8 g sütőpor
- 110 g it's us miklos' universal mix lisztkeverék
- 50 g it's naturbit mandula liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál narancsaroma
- 1 kávéskanál fahéj
- csipet só

Mascarpone krém
- 250 g mascarpone
- 200 g tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- Ízlés szerint narancs aroma
Tetejére
- Ízlés szerint fahéj
- Ízlés szerint aprított mogyoró

Elkészítés
- A répát tisztítás után vágjuk kockákra és késes aprítóval daráljuk egész finomra.
- A tojásokat keverjük habosra a nádcukorral.
- Folyamatos keverés közben csurgassuk bele az olajat, a vizet.
- Adjuk hozzá a répát, a lisztet, a mandula lisztet, a sütőport, a narancsaromát, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan keverjük össze.
- Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
- Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd rácson hűtsük teljesen ki.
- A mascarpone krémhez habosítsuk fel a mascarponet a porcukorral, narancs aromával, adjuk hozzá a tejszínt és habosítsuk fel újra.

A torta összeállítása
- A kihűlt alapot vágjuk félbe, kenjük rá a krém kb. 1/3-ad részét.
- Tegyük rá a másik lapot és jöhet egy réteg mascarpone krém.
- Vékonyan kenjük be a torta oldalát krémmel, díszítsük ízlés szerint a tetejét.
- Tegyük a hűtőbe pár órára, míg jól összeérnek az ízek.
Jó étvágyat hozzá! A torta dekorációját is én készítettem fondantból.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre