RETRO RÁDIÓ

Klasszikusok a Szamosban – A hegedűsök és a Dobos találkozása - Videó és képgaléria!

Klasszikusok találkozása: a zene és gasztronómia csúcsa a SzamosbanMegosztás
Szerző: Fodor Erika
2023.03.24. 16:51
Szamos Váci utca Klasszikus cukrászda

Kelényiné Szamos Gabriella meghívására Kokas Katalin és Kelemen Barnabás muzsikált a Váci utcai Szamos Cukrászdában. A vendégek a művészházaspár hegedűmuzsikája hallgatása közben kóstolgathatták a Szamos klasszikusait.

A nagy klasszikusok találkozása: Bach és a Szamos-sütik  - és még gróf Náadasdy Borbála (jobbra elöl) is ott volt! Fotó: Fodor Erika

„Apám, anyám alapította a Szamos Marcipánt, és a férjem, aki gépészmérnök volt, ő fejlesztette föl egy ilyen ismert és nagyon sok lábon álló céggé. Negyven évig csináltuk együtt, sajnos pár éve már nélküle, de a fiaink és menyeink mind felelős beosztásban benne vannak a cégben, és megy tovább a családi vállalkozás.”- tudtuk meg Kelényiné Szamos Gabriellától. 

A klassziukus Szamos Dobos Fotó: Fodor Erika

Az eredetileg matematika-fizika tanár végzettségű cégvezérigazgató elmondta, ő úgy gondolja: egy cukrászdában nem csak a finom tortát kell felszolgálni, hanem egyfajta hangulatot is adni kell a vendégnek.

Kelényiné Szamos Gabriella  megkóstolta, milyen cukormentes mangótortát csináltak a cukrászaik Fotó: Fodor Erika

„Fontos, hogy ha valaki ide belép egy születésnapot ünnepelni vagy csak úgy a barátjával beszélgetve enni-inni valami klasszikust, az minden szempontból jól érezze magát. ” – fogalmazott Gabriella, aki ezért is örömmel fogadta a Kelemen házaspárt egy vasárnap délelőtti klasszikus muzsikálásra a Váci utcai Szamosba.

„A fiaim együtt nőttek fel Barnabással, egy ideig szomszédok voltunk, jó barátságban az egész családdal.” - mesélte Gabriella. Kelemen Barnabás és Kokas Katalin pedig a Fesztivál Akadémia Budapest támogató közönségét ajándékozták meg ezzel az összművészeti – klasszikus zenei és gasztronómiai élménnyel. 

 

Így találkoztak a hegedűsök a dobossal, azaz a ma is a Szamos eredeti receptje alapján készülő Dobos tortával, no meg a Szamos krémessel, az Eszterházyval, és a számunkra legnagyobb kuriózumként kóstolt Szilvásgombóc tortával.

Ez a Szilvásgombóc torta, igazi Szamos marcipánnal! Fotó: Fodor Erika

A Váci utcai Szamosban az édes és sós sütemények mellett most már mesés reggelire, ebédre való ételkölteményeket is ehetünk. 

 

A lazacos Croque Madame-tól a Monsieur-n vagy a spenótos palacsintán át az angol reggeliig. Csak győzzünk választani!

 

 

Ezeket olvastad már?
Fodor Erika konyhájából: mákgolyó, méghozzá mentesen – Csak ínyenceknek!

Fodor Erika konyhájából: mákgolyó, méghozzá mentesen – Csak ínyenceknek!

Friss tavaszi spárga hollandi mártással

Friss tavaszi spárga hollandi mártással

A Cserpesben reggelizhetsz, ebédelhetsz, uzsonnázhatsz!

A Cserpesben reggelizhetsz, ebédelhetsz, uzsonnázhatsz!

Így készítsünk fantasztikusan finom lángost

Így készítsünk fantasztikusan finom lángost

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás