
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Ráfi Anna Réka bátyjának szokott kedveskedni egy amerikaipalacsinta-reggelivel, amikor épp mindketten otthon vannak a hétvégére a koliból.
15 dkg finomliszt
2 ml tej
1 db tojás
fél csomag sütőpor
2,5 dkg cukor
fél teáskanál só
fél teáskanál vaníliás cukor
Én úgy szoktam csinálni, hogy a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és sót összekeverem. A tejet a tojással kézi habverővel egy másik edényben felkeverem, majd hozzáöntöm a szárazhoz, és homogénné keverem. Felforrósítom a serpenyőt, pemzlivel vékonyan kikenem olajjal minden adag sütése előtt.
Egy merőkanálnyit két adagba csorgatva sütjük az egyik oldalát (kb. 2 percig), amíg elkezd bubisodni, akkor lehet forgatni, és a másik felét is megsütni, úgy 1 percig. Lekvárral vagy friss, aprított gyümölccsel esszük, de mi magában is szeretjük!
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre