Ezt a receptet az improvizáció szülte. Történetesen csirkecomb és mirelit borsó volt itthon, se krumpli, se rizs, se kifőzni való kész tészta. Liszt és tojás azonban igen, amiből (a közvélekedéssel ellentétben) könnyen elkészíthető a csokornyakkendő (bowtie) tészta. Ez lett a köret.
a tésztához:
4 tojás
40 dkg liszt
egy kis olívaolaj
só
a húshoz:
4 filézett csirkecomb
2 fej hagyma
30 dkg mirelit borsó
fűszerek ízlés szerint
A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felaprított húst hozzáadjuk. Fűszerezés után készre sütjük a húst. Ha átpuhult, hozzákeverjük a borsót, és 10 percig összerottyantjuk.
Összekeverjük a sót, az olívaolajat, a lisztet és a tojást.
Homogén tésztát gyúrunk belőle, ha kész, 10 percig fóliában szobahőmérsékleten pihentetjük. Ha kezelhető a tészta, vékonyra nyújtjuk.
Kis, 3 cm x 5 cm-es darabokra vágjuk, és csokornyakkendőt (bowtie) formázunk belőle. Kifőzzük a tésztát, és a hússal együtt tálaljuk.
A csirkecombokról a bőrt lefejtve külön kis serpenyőben friss, ropogós töpörtyűt süthetünk ki nasinak, amíg a főétel elkészül.
Ha kevesebb tésztát ennénk, akkor egy könnyű salátát is dobjunk össze az ételhez.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre