Csokornyakkendős csirkecomb borsóval – Elegáns és egyszerű
Ezt a receptet az improvizáció szülte. Történetesen csirkecomb és mirelit borsó volt itthon, se krumpli, se rizs, se kifőzni való kész tészta. Liszt és tojás azonban igen, amiből (a közvélekedéssel ellentétben) könnyen elkészíthető a csokornyakkendő (bowtie) tészta. Ez lett a köret.
Hozzávalók (4 főre)
a tésztához:
4 tojás
40 dkg liszt
egy kis olívaolaj
só
a húshoz:
4 filézett csirkecomb
2 fej hagyma
30 dkg mirelit borsó
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés
A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felaprított húst hozzáadjuk. Fűszerezés után készre sütjük a húst. Ha átpuhult, hozzákeverjük a borsót, és 10 percig összerottyantjuk.

Összekeverjük a sót, az olívaolajat, a lisztet és a tojást.

Homogén tésztát gyúrunk belőle, ha kész, 10 percig fóliában szobahőmérsékleten pihentetjük. Ha kezelhető a tészta, vékonyra nyújtjuk.

Kis, 3 cm x 5 cm-es darabokra vágjuk, és csokornyakkendőt (bowtie) formázunk belőle. Kifőzzük a tésztát, és a hússal együtt tálaljuk.

Tuti Tipp
A csirkecombokról a bőrt lefejtve külön kis serpenyőben friss, ropogós töpörtyűt süthetünk ki nasinak, amíg a főétel elkészül.

+1Tipp
Ha kevesebb tésztát ennénk, akkor egy könnyű salátát is dobjunk össze az ételhez.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre