Csokornyakkendős csirkecomb borsóval – Elegáns és egyszerű

Ezt a receptet az improvizáció szülte. Történetesen csirkecomb és mirelit borsó volt itthon, se krumpli, se rizs, se kifőzni való kész tészta. Liszt és tojás azonban igen, amiből (a közvélekedéssel ellentétben) könnyen elkészíthető a csokornyakkendő (bowtie) tészta. Ez lett a köret.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.10.14.
csokornyakkendős csirke

Hozzávalók (4 főre)

a tésztához:

4 tojás

40 dkg liszt

egy kis olívaolaj

a húshoz:

4 filézett csirkecomb

2 fej hagyma

30 dkg mirelit borsó

fűszerek ízlés szerint

Csirke csokornyakkendővel Fotó: Fodor Erika

 

Elkészítés

A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felaprított húst hozzáadjuk. Fűszerezés után készre sütjük a húst. Ha átpuhult, hozzákeverjük a borsót, és 10 percig összerottyantjuk.

Filézett csirkecomb lila hagymával pirítva Fotó: Fodor Erika

Összekeverjük a sót, az olívaolajat, a lisztet és a tojást.

Csak tojás és liszt a házi tésztához Fotó: Fodor Erika

Homogén tésztát gyúrunk belőle, ha kész, 10 percig fóliában szobahőmérsékleten pihentetjük. Ha kezelhető a tészta, vékonyra nyújtjuk.

A téglalapokból kézzel csokornyakkendőt formázunk Fotó: Fodor Erika

Kis, 3 cm x 5 cm-es darabokra vágjuk, és csokornyakkendőt (bowtie) formázunk belőle. Kifőzzük a tésztát, és a hússal együtt tálaljuk.

A zöldborsó is megdobja a combhusit Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

A csirkecombokról a bőrt lefejtve külön kis serpenyőben friss, ropogós töpörtyűt süthetünk ki nasinak, amíg a főétel elkészül.

Nyújtás és téglalapozás Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

Ha kevesebb tésztát ennénk, akkor egy könnyű salátát is dobjunk össze az ételhez.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás