Aki szereti a túrót mascarponéval, gyümölccsel és kakaóval bolondítva, az próbálja ki Gréti kedvenc tortáját!
Steiner Gréta a csokit, a túrókrémet, a mascarponét és az őszibarackot is szereti, hát még ezeket együtt. „Az egyik nagy kedvencem a Charlotte torta, nem véletlen, hogy akik szeretnek, tudják, hogy ezt kell csinálni születésnapomra. Megosztom a receptet, hátha másnak is bejön.”
A piskótához
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 kg túró
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
esetleg 1 citrom héja
Őszibarackkonzerv
A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. (180 fokon körülbelül 10 percig.) Ha megsült még melegen tekerjük fel és úgy hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit jól keverjük ki és a felével kenjük meg a piskótalapot. Szorosan tekerjük fel ismét és 1/2 órára tegyük a hűtőbe. A barackot csepegtessük le. A töltött tekercset vágjuk fel 1 cm-es szeletekre. Egy félgömb alakú (körülbelül 20 cm átmérőjű, 10 cm magasságú) tálat béleljünk ki fóliával. Szorosan tegyük bele a szeletek nagyobb részét és töltsük bele a maradék krémet. A felezett barackokkal borítsuk be és a maradék tekercsekkel fedjük le. 2 órára tegyük hűtőbe, majd borítsuk tálra.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre