Gréti kedvence Charlotte, a túrókrémes torta

Aki szereti a túrót mascarponéval, gyümölccsel és kakaóval bolondítva, az próbálja ki Gréti kedvenc tortáját!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.10.22.
Charlotte torta

Steiner Gréta a csokit, a túrókrémet, a mascarponét és az őszibarackot is szereti, hát még ezeket együtt. „Az egyik nagy kedvencem a Charlotte torta, nem véletlen, hogy akik szeretnek, tudják, hogy ezt kell csinálni születésnapomra. Megosztom a receptet, hátha másnak is bejön.”

Hozzávalók

A piskótához

4 tojás

8 dkg cukor

8 dkg liszt

1/2 tasak sütőpor

2 dkg cukrozatlan kakaópor

Charlotte, a túrókrémtorta Fotó: Fodor Erika

A krémhez

1/2 kg túró

25 dkg mascarpone

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

esetleg 1 citrom héja

Őszibarackkonzerv

Nagyon durva! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból süssünk egy vékony piskótalapot. (180 fokon körülbelül 10 percig.) Ha megsült még melegen tekerjük fel és úgy hagyjuk kihűlni. A krém hozzávalóit jól keverjük ki és a felével kenjük meg a piskótalapot. Szorosan tekerjük fel ismét és 1/2 órára tegyük a hűtőbe. A barackot csepegtessük le. A töltött tekercset vágjuk fel 1 cm-es szeletekre. Egy félgömb alakú (körülbelül 20 cm átmérőjű, 10 cm magasságú) tálat béleljünk ki fóliával. Szorosan tegyük bele a szeletek nagyobb részét és töltsük bele a maradék krémet. A felezett barackokkal borítsuk be és a maradék tekercsekkel fedjük le. 2 órára tegyük hűtőbe, majd borítsuk tálra.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás