Giandomenico Spotorno Olmo, becenevén Giando Budapestet választotta álmai megvalósítására. A mindössze 24 éves olasz fiatalember a Giando Gelateriával a Haris közben hozott létre egy igazi olasz szigetet, 100 százalékban Olaszországból hozott alapanyagokból készített gelatóval, olasz zenével, olasz vendéglátással. Minket meggyőzött – Giando is, hát még a gelatója!
Giando ragaszkodik hozzá, hogy gelatónak nevezzük, amit ő készít, mert állítása szerint ez nem ugyanaz, mint a nálunk kapható fagyi, még akkor sem, ha azt írják oda, hogy olasz fagyi.
„Hét éve élek Budapesten, egy nyári melegben a Bazilikánál sétálgattam, és jólesett volna egy hűsítő gelato, de ilyet nem találtam sehol. Ekkor elhatároztam, hogy csinálok itt én egy ilyen helyet” – meséli Giando, miközben felszolgálja nekünk egyik kedvenc specialitását, az olasz eszpresszóban tálalt fior di latte gelatót. Giando eredetileg az orvosira jött tanulni Budapestre, mert anyai ágon több felmenője is plasztikai sebészettel foglalkozott, de hamar rájött, hogy neki saját útját kell járnia.
„Az anyám plasztikai sebész, az apám saját vállalkozást vezet otthon. A felmenőim között sportolók, orvosok és üzletemberek vannak. Azt tanultam tőlük, hogy azt csináld, amit szeretsz, és abba nagyon sok munkát fektess bele” – tudjuk meg a 24 éves olasz fiatembertől. Arra a kérdésünkre, hogy miért pont gelateriát csinál, azt felelte: mert ő olasz, és valami hamisítatlanul olasz dologgal akart kezdeni, erre tökéletes a gelato, mert abból úgyis hiány volt nálunk.
„Ezt különösebb tapasztalat nélkül tudom csinálni. Van egy csodálatos olasz üzlettársam, aki 30 éve ezzel foglalkozik, ő is garancia. Minden alapanyag Olaszországból érkezik, még a gelateria berendezése is. Egyedül a gyümölcsöket hozzuk az itteni nagybani piacról” – árulja el Giando, aki hajnaltól zárás utánig ott van minden nap, és együtt dolgozik a társaival, anyagot szerez be, fel- és kiszolgál, mert hiszi, hogy csak a munka által szerzett tapasztalat teszi jó vezetővé az embert, csináljon bármit is.
„Ez az én vállalkozásom, nekem ezt nem elég nagyon jól csinálni. Én tökéleteset akarok adni a vendégeknek – gelatóval, szóval, vendégszeretettel.”
Giando tervei szerint lenne majd a Fővám téren és a Corvinnál is Giando, valamint szép lassan meghódítaná gelatójával a környező országokat is.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre