Jókat eszünk – egészségeset nyáron is: almás-mákos recept

Újabb egészséges és egyszerű recepteket tartalmazó szakácskönyv jelent meg, amelyet kezdőknek és haladóknak egyaránt megéri kézbe venni. A Jókat eszünk 120 receptet tartalmaz, 7 kategóriában (reggeli, levesek, ebéd és vacsora, édes és sós nassolnivalók stb.) és a https://jokateszunk.hu/ oldalon még továbbiakat találunk. Ízelítőként most megmutatjuk az Egészséges nassolnivalók fejezetből a mákos sütemény receptjét almával. Reméljük, ízleni fog.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.07.24.
Jókat eszünk: almás-mákos

Almás-mákos sütemény 16 adag

Hozzávaló

4 tojás

200 g darált mák

200 g félzsíros túró

300 g alma (durvára reszelve)

2 evőkanál méz

2 kiskanál foszfátmentes sütőpor

1 kiskanál vaníliakivonat

1 csipet só

Almás-mákos csakis egészségesen! Fotó: Jókat eszünk

Elkészítés

  • Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
  • Válasszák szét a 4 tojás sárgáját és fehérjét.
  • A sárgáját tartalmazó tálkába keverjék bele a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, vaníliakivonatot és a csipet sót.
  • A tojásfehérjét verjék fel kemény habbá, majd óvatosan keverjék a masszához.
  • Egy formát (Ø 20 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a masszát.
  • A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 160–170 °C-on kb. 60 percig.
  • A megsült tésztát vágják 16 egyforma szeletre, úgy tálalják.
  • Jókat eszünk, ha ebből a 120 receptből válogatunk! Fotó: Jókat eszünk

    TIPP

    A süteményt szórják meg nyírfacukorral, díszítsék túróval és mézzel.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás