Íme, egy mindenmentes zabkeksz, ahogyan Alexandra csinálja!

Sándor Alexandra hagyományos süteményeket is készít, de barátai kedvéért kikísérletezte a mindenmentes zabkeksz tökéletes verzióját is. Érdemes kipróbálni. Aki kíváncsi az eredetire, a Lónyai utcai Tényleg kávézóban (szombat, vasárnap is) megkóstolhatja.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.06.19.
zabkeksz és mentes

Mindenmentes zabkeksz – hozzávalók

180 g gluténmentes lisztkeverék (lehet univerzális is, de ha van otthon többféle, akkor abból össze is lehet keverni pl.: rizs-, mandula-, gm zabliszt)

fél teáskanál gluténmentes sütőpor

1 teáskanál fahéj

csipet só

150 g eritrit

vaníliaőrlemény ízlés szerint egy kevés

100 g gluténmentes zabpehely

Itt a mindenmentes zabkeksz! Fotó: Fodor Erika
Sándor Alexandra Olvasói fotó

 

Elkészítés

Az alapanyagokat összemérjük, majd 220 g kókuszzsírt (más alternatív zsiradék is használható, például margarin) megolvasztunk és hozzáöntjük. Összegyúrjuk, majd rögtön 45 grammos golyókat merünk ki belőle, amiket kekszalakúra formázunk. 180 fokon 12-15 percig sütjük.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás