Sándor Alexandra hagyományos süteményeket is készít, de barátai kedvéért kikísérletezte a mindenmentes zabkeksz tökéletes verzióját is. Érdemes kipróbálni. Aki kíváncsi az eredetire, a Lónyai utcai Tényleg kávézóban (szombat, vasárnap is) megkóstolhatja.
180 g gluténmentes lisztkeverék (lehet univerzális is, de ha van otthon többféle, akkor abból össze is lehet keverni pl.: rizs-, mandula-, gm zabliszt)
fél teáskanál gluténmentes sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
150 g eritrit
vaníliaőrlemény ízlés szerint egy kevés
100 g gluténmentes zabpehely
Az alapanyagokat összemérjük, majd 220 g kókuszzsírt (más alternatív zsiradék is használható, például margarin) megolvasztunk és hozzáöntjük. Összegyúrjuk, majd rögtön 45 grammos golyókat merünk ki belőle, amiket kekszalakúra formázunk. 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre