Dr Gunda Erzsébet osztotta meg velünk egyik kedvenc ételének a receptjét, amellyel minden évben nyitja az újkrumpliszezont.
„A héjas, tepsiben sült újkrumpli sok kaporral és petrezselyemmel gyermekkorom óta nagy kedvencem, én is minden évben ezt készítettem a fiamnak, ahogy bejött az újkrumpli. Mi nagyon szeretjük, egy uborkasalátával komplett ebéd vagy vacsora” – ajánlja dr. Gunda Erzsébet az egyszerű, mégis nagyon ízletes ételt.
1 kg újkrumpli
1 nagy csokor friss kapor
1 nagy csokor friss petrezselyem
újhagyma zöldje (fakultatív)
só
olaj (napraforgó vagy olíva)
Az újkrumplit megmossuk, majd héjastól apró kockákra (kb. cseresznye méretű darabokra) vágjuk.
Beledobáljuk a tepsibe, ott alaposan megsózzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaport és petrezselymet, én újhagyma zöldjével is fűszerezem, majd olajjal meglocsoljuk a tetejét. Először alufóliával lefedve puhítjuk a sütőben, és ha már majdnem puha a krumpli, akkor 10-15 percet fólia nélkül ropogósra pirítjuk.
Amint nem égeti le a nyelvünket, máris együk, amíg még ropogós!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre