Tepsis újkrumpli héjában – kaporral és petrezselyemmel!

Dr Gunda Erzsébet osztotta meg velünk egyik kedvenc ételének a receptjét, amellyel minden évben nyitja az újkrumpliszezont.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.06.11.
Kapros krumpli héjában Tepsis újkrumpli

„A héjas, tepsiben sült újkrumpli sok kaporral és petrezselyemmel gyermekkorom óta nagy kedvencem, én is minden évben ezt készítettem a fiamnak, ahogy bejött az újkrumpli. Mi nagyon szeretjük, egy uborkasalátával komplett ebéd vagy vacsora” – ajánlja dr. Gunda Erzsébet az egyszerű, mégis nagyon ízletes ételt.

Hozzávaló

1 kg újkrumpli

1 nagy csokor friss kapor

1 nagy csokor friss petrezselyem

újhagyma zöldje (fakultatív)

olaj (napraforgó vagy olíva)

Zsenge, zamatos és roppanós! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Az újkrumplit megmossuk, majd héjastól apró kockákra (kb. cseresznye méretű darabokra) vágjuk.

Dr. Gunda Erzsébet gyermekkori kedvencét ajánlja Fotó: Fodor Erika

Beledobáljuk a tepsibe, ott alaposan megsózzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaport és petrezselymet, én újhagyma zöldjével is fűszerezem, majd olajjal meglocsoljuk a tetejét. Először alufóliával lefedve puhítjuk a sütőben, és ha már majdnem puha a krumpli, akkor 10-15 percet fólia nélkül ropogósra pirítjuk.

Héjában, tepsiben, friss kaporral és petruskával Fotó: Fodor Erika

Amint nem égeti le a nyelvünket, máris együk, amíg még ropogós!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás