Iván Erzsike küldte el a Metropolnak tavaszi lucskos káposzta receptjét, azzal a megjegyzéssel, hogy örül, ha mások is megismerik a náluk bevált finom ételt: „egyszerű és nagyszerű, és semmi rántás!”
„Végre kapható, és lassanként olcsóbbodik az új, zsenge fejes káposzta. Ezt várta már az egész családunk, mert ez a recept ilyenkor az igazi” – tudtuk meg Iván Erzsikétől. Íme a recept!
2 nagyobb, új fejes káposzta ( vagy 3-4 kicsi)
1 csokor friss kapor
1 bőrös nyers csülök ( vagy más bőrős malachús)
1 pohár nagy tejföl
só, egész bors, pár gerezd fokhagyma, pici ecet
A bőrös csülköt vagy más bőrös malachúst lehetőleg kuktában, bő vízben kell megfőzni, sóval, egész borssal, fokhagymával úgy, hogy kiszedve a főzőléből leváljon a csontról. A bőr és a hús közti zsíros rész ilyenkor könnyedén lekaparható, aki a zsírosat nem szeretné. A színhús meg várakozik a sorára.
A káposzták torzsáját eltávolítva, a cikkelyeket kétujjnyi nagyobb kockákra felvágva, egy új edényben, enyhén sós vízben pár percig forraljuk (félig megfől, és a felére össze fog esni).
A káposzta főzőlevét le kell önteni és rászűrni a hús főzőlevét, és az öösszevágott kaporral együtt puhára főzni. Belekeverni a tejfölt és pici ecetet amivel egyet forralunk rajta.
Beletesszük a nagyobb darabokra szedett húst és bőrt, és kész. Ha összeérik, másnap még finomabb.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre