Az Erdős és Fiai Cukrászda 40-féle kézműves fagyit kínál Kelenföldön

A Kelenföldi pályaudvar szomszédságában nemcsak a környéken élők, hanem a vonattal érkezők közül is sokaknak az Etele téri Erdős és Fiai Cukrászdába vezet az első útjuk. Nem véletlen, a kézműves fagylaltoknál hétköznap is kígyózik a sor, de az Erdős-szelet és a házi krémesük is „megéri az árát”, csakúgy, mint a többi süti.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.05.22.
XI. kerület nyári édesség

A cukrászda és kézműves fagyizó tulajdonosa-alapítója Erdős Norbert, kétgyerekes apuka – így kapta a nevét az Erdős és Fiai Cukrászda. Norbert 30 évvel ezelőtt kezdett fagylaltokkal foglalkozni, először olasz fagylaltalapanyagokkal, fagylaltgépekkel, fagylaltpultokkal kereskedett, majd elvégezte a vendéglátóipari főiskolát.

 

2000-ben nyitotta az első saját fagyizóját Törökbálinton, eközben cukrász végzettséget szerzett. Az Etele téren 10 éve működik a kis, családi cukrászda.

Erdőséknél mindenki megtalálja a kedvenc fagyiját! – Fotó: Fodor Erika

„A fagylaltok és a sütemények egyedi receptjeink szerint készülnek. Az üzletet a feleségem, Csépányi Nóra alakította ki (a dizájn, a berendezés is saját munkája), és a pultoscsapatot is ő vezeti.

Nem könnyű választani... – Fotó: Fodor Erika
Mi az Erdős-fagyit teszteltük – aki kíváncsi, kóstolja meg! – Fotó: Fodor Erika

Folyamatosan tanulunk a leghíresebb olasz fagylaltkészítőktől – mindent, ami a krémes, kiegyensúlyozott állagú kézműves fagylalt készítéséről tudható. Több mint 200 fagylaltreceptünk közül főszezonban egy időben kb. 40-félét kínálunk. Minden szezonban születnek új receptek.” – tudjuk meg Erdős Norberttől, aki mindenkinek jó szívvel ajánlja az idei kínálatot is – az Erdős-fagyitól a tökmagoson át a brazilig.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás