A Kelenföldi pályaudvar szomszédságában nemcsak a környéken élők, hanem a vonattal érkezők közül is sokaknak az Etele téri Erdős és Fiai Cukrászdába vezet az első útjuk. Nem véletlen, a kézműves fagylaltoknál hétköznap is kígyózik a sor, de az Erdős-szelet és a házi krémesük is „megéri az árát”, csakúgy, mint a többi süti.
A cukrászda és kézműves fagyizó tulajdonosa-alapítója Erdős Norbert, kétgyerekes apuka – így kapta a nevét az Erdős és Fiai Cukrászda. Norbert 30 évvel ezelőtt kezdett fagylaltokkal foglalkozni, először olasz fagylaltalapanyagokkal, fagylaltgépekkel, fagylaltpultokkal kereskedett, majd elvégezte a vendéglátóipari főiskolát.
2000-ben nyitotta az első saját fagyizóját Törökbálinton, eközben cukrász végzettséget szerzett. Az Etele téren 10 éve működik a kis, családi cukrászda.
„A fagylaltok és a sütemények egyedi receptjeink szerint készülnek. Az üzletet a feleségem, Csépányi Nóra alakította ki (a dizájn, a berendezés is saját munkája), és a pultoscsapatot is ő vezeti.
Folyamatosan tanulunk a leghíresebb olasz fagylaltkészítőktől – mindent, ami a krémes, kiegyensúlyozott állagú kézműves fagylalt készítéséről tudható. Több mint 200 fagylaltreceptünk közül főszezonban egy időben kb. 40-félét kínálunk. Minden szezonban születnek új receptek.” – tudjuk meg Erdős Norberttől, aki mindenkinek jó szívvel ajánlja az idei kínálatot is – az Erdős-fagyitól a tökmagoson át a brazilig.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre