Süssünk kenyeret zöldségből – Fél óra alatt asztalon a házi szendvicsalap!

A karanténos időszakban egyre többen belevágtak a házi kenyérsütésbe, ráharapva annak a „legjobb, amit magad csinálsz” ízére. Azok, aki nem fogyaszthatnak vagy csak szeretnék száműzni az étrendjükből a búzalisztből készült hagyományos élesztős-kelesztős kenyeret, többnyire eleve csak arra számíthatnak, amit otthon készítenek el maguknak. Nekik ajánlunk most egy színes és egészséges zöldséges szendvicsalapot.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.04.22.
Kenyeret zöldségből

Hozzávaló

50 dkg répa (vagy cékla vagy brokkoli)

2 tojás

5 dkg tökmag-vagy csicseriborsóliszt

1 dkg étkezési keményítő

10 dkg sajt (fakultatív)

1kiskanál só

tökmag, napraforgómag, szezámmag

Csak ennyi, és kész is a zöldségszendvicsalap! Fotó: Fodor Erika
Házi túrókrémmel sem rossz Fotó: Fodor Erika

 

 

 

Elkészítés

A hámozott, mosott répákat a többi alapanyaggal együtt késes botmixerrel vagy darálóban összedolgozzuk. Egy nagyobb téglalap alakú tepsi aljára sütőpapírt vágunk, belesimítjuk a tésztát, ráhintjük az általunk választott magokat, és mehet a 200 fokon előmelegített sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) 20-25 percig sütjük. Még melegen szabjuk ki a szeleteket a tepsiből, és szétrakva hagyjuk kihűlni. Különféle házi krémekkel bolondítva ehetjük otthon vagy hagyományos szendvicsként elkészítve kiválóan szállítható uzsonnára is. Hűtőben dobozban tárolhatjuk.

Tetszés szerinti mintában, méretben szeletelhetjük Fotó: Fodor Erika

Tuti tipp

Mindig friss zöldségből dolgozzunk, a fagyasztottak felengedve nem úgy viselkednek, ahogy kellene!

Dobozban, hűtőben tárolható, amíg csak el nem fogy! Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

Ha céklából készítjük a kenyeret, akkor azt egy picit főzzük elő, félkeményre, és úgy hámozzuk, daraboljuk, majd tegyük a botmixer alá. A brokkolit nem kell előfőzni, csak szűrőn csepegtessük le a vizet a rózsákról turmixolás előtt.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás