Időhiányos világunkban gyakran megesik, hogy a bevásárlás már nem fér bele hazafelé, abból kell főzni, ami van otthon. Ilyenkor lehet a fantáziánkat szabadjára engedni, és valami jóféle gezemicét összekotyvasztani. Arra az esetre, ha van egy kis nyers zöldség otthon, de semmiből sincs elég önmagában egy ételhez, jöhet egy sült gezemice vacsorára vagy ebédre.
Fél fejes káposzta
2-3 db hagyma
3-4 db sárgarépa
Pár szem gomba
Zsiradék ízlés szerint (szárnyaszsírtól az étolajon át az olívaolajig vagy kókuszzsírig)
Fűszerek (só, curry, bazsalikom)
20 dkg feta vagy reszelhető kemény sajt
1 nagy pohár görög joghurt
2 közepes cukkini
A zöldségek közül először a hagymát, majd a sárgarépát, aztán a káposztát adjuk hozzá, egy serpenyőben együtt pirítjuk úgy, hogy ropogós maradjon, de már nem nyers. Ha kész, akkor ízesítsük. A gombaszeleteket külön is piríthatjuk egy másik, kisebb serpenyőben, és amikor kész, egy kerek, hőálló edény aljára terítsük szét alsó rétegnek, majd erre öntsük rá a többi sült, vegyes zöldséget.
A tetejére ráreszeljük a sajtot és erre öntjük a joghurtot. Mehet a sütőbe egy rövid időre, amíg összeáll és a tetején megpirul egy kicsit a joghurtos sajt.
Húsféle híján a cukkiniből készíthetünk ízletes helyettesítő feltétet úgy, hogy meghámozva hosszában négy cikkre vágjuk. Egy serpenyőben minden oldalát picit előpirítva kevés sajtot olvasztunk rá, és a gezemice mellé tálaljuk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre