A Juh Terméktanács az Interovic spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén. A www.barihus.hu oldalon elérhető receptekkel, receptvideókkal és az online végiglapozható szakácskönyvvel ad tippeket otthon elkészíthető húsvéti bárányételekhez az ünnepi asztalra!
A Juh Terméktanács kiemeli, hogy a bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozognak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett – azt állítják – elkészítésük is igazán egyszerű.
„Nem kell feltétlen étterembe menni, ha bárányos fogást szeretnénk! A húsvétot megelőző időszakban az üzletek polcain egyre szélesebb választékkal találkozhatunk a húspultokban, melyek kiváló alapanyagot adnak az ünnepi asztal ízletes fogásaihoz. Ilyenkor a ritkán választott bárányhús is több helyen elérhető, érdemes ezt az ízletes és egészséges húsfélét is az ünnepi asztalra tenni” – ajánlja a Juh Terméktanács, és ezt megerősítendő egy komplett receptes weboldallal segíti a háziasszonyokat.
A www.barihus.hu elérhető receptekkel, receptvideókkal és online végiglapozható szakácskönyvvel járul hozzá ahhoz, hogy húsvétkor akár otthon is éttermi ebéd mellé ültethessük le szeretteinket az ünnepi asztalhoz. Itt kedvünkre válogathatunk a finomabbnál finomabb ételek között: Skandináv bárányhús golyók édes mustárszószban sült krumplipürével, baconos zöldbabbal, kakukkfüves, házi feketecseresznye lekvárral; görög citromos birkanyak rozmaringos parázskrumplival vagy a bárányhúsos-csicseriborsós shawarmaleves, netalán a sült paradicsomos „milánói” bárányborda – hogy csak néhányat említsünk az otthon is elkészíthető ünnepi ételkínálatból.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre