Auguszt József, a Budapesten 150 éve alkotó cukrászdinasztia Fény utcai üzletének tulajdonosa készséggel mutatta meg cukrászdájuk emeletén berendezett húsvéti kínálatukat, a Metropol minden olvasójának kellemes húsvéti ünnepeket kívánva.
„Egy cukrász répatortával, különféle kalácsokkal és bejglivel készül húsvétra. Ez utóbbi talán a legfontosabb ünnepi sütemény.” – mondta Auguszt József, miközben végigkalauzolt minket a kézműves marcipánfigurák végtelen tárházában, ahol a legkülönfélébb nyulak mellett répák és természetesen színes tojások is kínálkoznak, próbára téve a látogató mértékletességét.
„A mézeskalácsokat most húsvéti díszítéssel csináltuk és tudjuk ajánlani a finom mandulalisztes francia süteményünket, amit nagyon szeretnek a vendégek. Az ünnephez elengedhetetlen persze a csokoládényuszi, nálunk ezeket is mi magunk készítjük: ét-, tej-, és fehér csokis variációkból válogathatunk.” A cukrászmester hozzátette, az ugyancsak ünnepi süteménynek számító kuglófot ő csokoládéval vonja be, és erre kerül a húsvéti díszítés. A Fény utcai Augusztban április 21-től a kalácstól a csoki- és marcipánnyuszikon, -tojásokon át a bejgliig utántölthetjük az ünnepek alatt kifogyott édességkészletünket.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre