Wichmann Anna ANNUSKÁM Együnk több zöldséget! című könyve kihagyhatatlan recepteket tartalmaz azon háziasszonyok számára, akik tennének a fenntarthatóbb bolygóért és a család egészségért.
Az online tér gasztronómiai csatornáin nagy népszerűségnek örvendő Wichmann Anna – Annuskám – 50 bevált receptje jelent meg egy kötetben, mindenevőknek, akik az egyhangú köretek vagy nehéz egytálételek köréből kitörve szeretnének változatosabban, tudatosabban, egészségesebben enni; és azoknak, akik szívesebben fogyasztanának több zöldséget, de az ízekről, a házias kosztról, az ismerős fogásokról nem kívánnak lemondani.
Wichmann Anna Annuskám néven kezdett el főzős videókat, blogot készíteni. Az annuskam.hu-ra és a közösségi oldalakra azóta több mint 300 receptvideót töltött fel.
„A mai világban divatosak a keto, paleo és mindenféle kifejezetten húspárti étrendek. Rossz volt látni ezt miközben a világ afelé megy, hogy a egészségünk és a fenntarthatóság érdekében kevesebb húst és több zöldséget, hüvelyest kellene ennünk. Kifejezetten olyan családi recepteket akartam összeszedni, amik a mi válogatós asztalunknál is kelendőek és komplettek, vagyis fehérjében és rostban is egyaránt gazdagok” – mondja Annuska, akinek a könyvben szereplő ötletgyűjteménnyel az volt a célja, hogy minden alapanyagot meg tudjon venni a helyi piacon, boltban és semmit ne kelljen delikátüzletből beszerezni.
„A könyvben az 50 receptből 10 olyan, amiben kevesebb hús van, pl. a light bolognaiban darált hús mellé vöröslencse kerül, aminek ugyanannyi a főzési ideje és ebben a mennyiségben nem tűnt fel egyik vendégnek sem. Az étel összetétele fenntarthatóbb, egészségesebb, az alapanyag ára pedig alacsonyabb lett. 30 étel teljesen vega és bónuszként van 10 sütemény is, amik szintén rostban és fehérjében gazdagabbak a megszokott receptekhez képest. Mindezt okos cserékkel, semmi extra alapanyaggal.”
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre