Könnyű szurkálós – hús- és főzésmentesen: céklabundás kecskesajttallér

A tavasz érkezésével egyre több nyersételt fogyaszthatunk, de addig is míg a friss saláták és a primőr zöldségek megérkeznek, búcsúztassuk a téli szezon zöldségeit egy sitty-sutty összedobható, egészséges és látványos sajtos szurkálós tállal, amiből kedvünkre csipegethetünk.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.03.27.
Céklabundás kecskesajt

Hozzávaló 2 főre

Avokádókrém

2 nagy vagy 3 közepes avokádó

1 lila hagyma

pici citromlé

Kecskesajttallér céklabundában Fotó: Fodor Erika

Kecskesajttallér

1 henger alakú kecskecamembert (125 gr)

2 kis vagy 1 közepes céklafej

friss bazsalikomlevél

olívaolaj vagy tökmagolaj

Elkészítés

A kecskecamembert a reszelt céklaágyra tesszük Fotó: Fodor Erika

Avokádókrém

Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a hatalmas magot, és mindkét félből kiskanállal kikaparjuk a zöldség húsát. Egy tálban villával összenyomkodjuk, sóval ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott lila hagymát.

Avokádó Fotó: Fodor Erika
Avokádókrém lila hagymával Fotó: Fodor Erika

Kecskesajttallér trikolórban

A hámozott nyers céklát a legapróbb lyukú reszelőn lereszeljük egy fadeszkára. Ebben meghempergetjük a sajthengert, és kézzel egyenletesen rádolgozzuk minden oldalára a reszelt céklát. Ezután félbe, negyedbe vágjuk, hogy egyforma szeleteket kapjunk, ezeket egy tálra helyezzük. A ciklámen peremű fehér kecskesajttallér közepébe egy csepp olíva- vagy tökmagolajat csorgatunk, erre bazsalikomlevelet teszünk, és már kész is a kokárda színeit kiadó látványos, finom, könnyű és egészséges szurkálós tál vacsorára.

A céklával borított sajthengert kettévágjuk Fotó: Fodor Erika
Kívül ciklámen, fehér, zöld Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

Az avokádókrémhez a végén keverjünk néhány csepp friss citromlevet, nem kell sok, épp hogy csak ne barnuljon be a krém, de megmaradjon a zöldség egyedi íze. Ha azonnal elfogyasztjuk, nem is kell a citromlé, csak arra az esetre, ha vélhetően lesz maradék, és azt eltesszük másnapra.

Kívül piros, belül fehér Fotó: Fodor Erika
A rudat felezzük, negyedeljük Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

A kecskesajttallért és az avokádókrémet is pirítóssal ajánljuk, de ehetjük kenyér nélkül is: a sajtra rákenve az avokádót.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás