Virághalmy Judit szerteágazó tevékenységei között a konyhában szeret kikapcsolódni. Ahogy az élet dolgaiban, az ételekben is a jó minőséget kedveli, de az is szempont számára, hogy ne feltétlen csillagászati áron jusson hozzá. Ezúttal egy otthon is egyszerűen elkészíthető marhabélszín receptjét osztotta meg olvasóinkkal.
„Az ember nem győz csodálkozni, micsoda árakon adnak egy szelet sztéket az étteremben. Jó, a marhabélszín marha drága, de aki szereti, inkább csinálja meg otthon magának. Nem egy ördöngös hadművelet, csak mindent időben kell csinálni” – állítja Virághalmy Judit. Aki nem hiszi, próbálja ki! Aki igen, ő pedig azért!
Egy szelet bélszín
bors
só
őrölt csilipaprika
1 kanál vaj
A körethez:
10 dkg gomba
1 kis fej hagyma ( póréhagyma, vöröshagyma is lehet)
Egy darab avokádó
2 szem édesburgonya
néhány szem aszalt szilva
Ott a szép marhaszelet. Fogunk egy serpenyőt, felforrósítjuk, a vajat beledobjuk, és a megsózott, megborsozott húst rátesszük. Minden oldalán (a vékonyabbik oldalán is!) megpörköljük 2-2 percig, majd kicsit lefedjük és leszedjük a tűzről. Hadd pihenjen!
Ilyenkor szoktam mellé dobni egy kis szeletelt gombát, hagymát. Meghintve persze csilipaprikával, borssal. Ha kipihente magát, deszkán szeletekre vágom, tálalom. Ha már nem aranyáron adják az avokádót, édesburgonyával, fokhagymával megpárolom vajon, és azt tálalom mellé. Vagy aszalt szilvát. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre