A Bocskai út–Fadrusz utca sarkán az 1950-es évektől működik a ma is a régi szép időket idéző, klasszikus-békebeli süteményeket, sósat és tortákat kínáló cukrászda. Az 1980-as évek végén rendre jártunk oda a gimi után a környékbeli sulikból igazi dobostortát enni, vagy a sehol máshol nem kapható magvas-leveles sósrúdért. Harminc év elteltével visszalátogatva ugyanazt a megbízható minőséget, békebeli választékot találtunk.
A családi vállalkozásban működő Fadrusz Cukrászda az egykori Farkas Cukrászda, a XI. kerület egyik első és méltán leghíresebb sütizős helyszínén várja ma is a vendégeket. A tulajdonosok a hely hagyományait és tradícióit szem előtt tartva, minőségi, a saját ízlésvilágukat tükröző süteményeket készítenek.
Nem használnak tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokozókat, kizárólag hagyományos úton és helyben állítják elő minden édességüket, a pogácsáikat, teasüteményeket és a specialitásuknak számító sós magvas rudat.
A Fadruszban van igazi dobostorta is, és a közismert formákon kívül különleges, egyedi alakú süteményekkel várják az újdonságokra és az eredeti ízekre vágyókat. Aki ismeri a helyet, az tudja, ezért jár oda. Ha valaki nem volt még a Fadruszban, vegye bátran arra az irányt, a hét bármely napján 10–18 óra között nyitva találja!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre