Farsangi kolbásztoros – egyszemélyes sütőtálas, rögtön asztalra, és máris ehető!

Február, egészen a farsang farkáig a disznóságok ideje az étkezés terén (is). Már a városban is egyre több helyen, családok, baráti közösségek összeállnak, és közös disznóvágás keretében fogyasztják el a házi hurka-kolbász sültet. Akik erre nem vágynak, de az éves rendes disznótorosukhoz ragaszkodnak, azoknak ott a termelői piac vagy az ismerős hentes kínálata. Most gondolunk a zsemlyés-rizses hurkát valamilyen okból nem ehetőkre is, ezért egy csak húsféleségből készült sült kolbász disznótoros verziót ajánlunk savanyúkáposzta-ágyon burgonyahasábokkal a közepén – egybesütve, egy személyre. Amint kivettük a sütőből, azonmód tálalhatjuk egy fadeszkán!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.02.13.
Farsangi kolbásztoros

Hozzávaló

20 dkg savanyított káposzta

1 pár sütnivaló kolbász (közepes méret)

2 darab burgonya

Egyszemélyes toros tál Fotó: FE

Elkészítés

A savanyú káposztát elterítjük egy kerek teflon sütőtál alján úgy, hogy az edény közepéről elhúzzuk a káposztát, és egy kis kört üresen hagyunk. A kolbászt párban ráfektetjük a káposztára, oválist formázva.

Káposzta, kolbász és krumpli – mehet is a sütőbe! Fotó: FE

A kolbászpár közepébe elhelyezzük a hámozott, mosott, nyers burgonyahasábokat. Fedél nélkül mehet a sütőbe, ahol 150 fokon, alsó-felső sütéssel készre sütjük az egytálételt. Azonnal fogyasztható.

A kolbász zsírja megízesíti a káposztát és a burgonyát is Fotó: FE

Tuti Tipp

A sütőtálba nyersen összerakott ételt nem sózzuk, és semmilyen más fűszert nem teszünk hozzá. A savanyú káposzta eleve sós, a kolbász tölteléke is ízesített, a krumpliköretet pedig ráérünk a végén sózni, ha egyáltalán kell.

Csak ennyi, és kész! Fotó: FE

+1Tipp

Az ételhez semmilyen pluszzsiradékot nem kell hozzáadni. A kolbászból kisül annyi zsír, amely megízesíti-megszínesíti a káposztát és a burgonyát is. A hasábban megsült krumplit villával összetörhetjük, hogy még melegében jobban összekeveredjen a kolbászzsírral.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás